IZGRADILI IZVOZNU BAZU U ČAK 50 ZEMALJA, A NJIHOVI PROIZVODI KRASE LUKSUZNE RESTORANE, HOTELE I VILE DILJEM SVIJETA

JESTE LI ZNALI? Ured francuskog premijera opremljen je ekskluzivnim namještajem proizvedenim u Svetom Križu Začretju

Objavljeno: 09.01.2018. JJ

Ured francuskog premijera Edouarda Philippea opremljen je namještajem proizvedenim u – Svetom Križu Začretju. Radi se o sofi i dva stolca koja je proizvela tvornica ekskluzivnog dizajnerskog namještaja “Prostoria”, u vlasništvu Tomislava Knezovića.
Osim ureda francuskog premijera, namještaj iz Svetog Križa Začretja krasi interijere luksuznih vila, restorana i hotela s pet zvjezdica diljem svijeta. U samo šest godina, “Prostoria” je, zahvaljujući kvaliteti proizvoda, izgradila svoju izvoznu bazu u čak 50 država svijeta – oko 30 europskih, 15 azijskih, a proizvodi se prodaju i u Sjevernoj i Južnoj Americi, Južnoj Africi te u Australiji.
Cijena sofe koja je otišla u Francusku je tri tisuće eura.
Inače, poduzeće je osnovano 2007. godine, otvorenjem jednog maloprodajnog salona. U srpnju 2011. godine u Začretju je otvoren proizvodni pogon, u kojem se već punih šest godina proizvode dizajnerski i ojastučeni namještaj te sjedeće kutne garniture. Iako “Prostoria” ima vlastite maloprodajne salone, dva u Zagrebu, jedan u Splitu te jedan u Beogradu, većina proizvoda ipak je izvozna.
Poduzeće je 2016. godinu završilo s 50 milijuna kuna prihoda, a trenutno zapošljava 162 radnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba