U Zaboku održana godišnja skupština Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” KZŽ

U sljedećoj godini želja je podići spomenik Božidaru Brumenu u Desiniću

Objavljeno: 31.12.2017. AB

U Vatrogasnom domu u Zaboku održana je godišnja skupština Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Krapinsko – zagorske županije, na kojoj su bili i generali Josip Lucić i Darko Rukavina, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predstavnici zagorskih braniteljskih udruga te zagorski predstavnici lokalnih vlasti.

Aktivna udruga

– Ovo je jedna od sjajnih braniteljskih udruga koje rade na području Krapinsko – zagorske županije. U Domovinskom ratu nije bilo dijela Hrvatske gdje Tigar nije kročio, a njihova udruga je i danas izuzetno aktivna te vodi brigu o svojim članovima i njihovim obiteljima – rekao je župan Kolar te naglasio sjajnu suradnju braniteljskih udruga i Krapinsko – zagorske županije.

77 članova

Predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Ivan Hržica, istaknuo je kako udruga ima 77 članova te da su 2017. godine sami proveli brojne aktivnosti, a sudjelovali su i u obilježavanju važnih datuma vezanih za Domovinski rat, kako u županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Među planovima u 2018. godini izdvaja se završetak inicijative za podizanje spomenika Božidaru Brumenu u Desiniću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba