OPĆINSKO VIJEĆE GORNJE STUBICE USVOJILO PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2018. GODINU, U IZNOSU OD 16,5 MILIJUNA KUNA

Planira se izgradnja ceste Šagudovec – Sekirevo Selo, dječjeg vrtića i nogostupa te proširenje i uređenje mjesnog groblja

Objavljeno: 19.12.2017. JJ

Održana je peta sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice. Na samom početku, Roland Ščurić je položio prisegu kao novi općinski vijećnik, umjesto Željka Lisaka, koji je svoj mandat stavio u mirovanje. Odlukom vijećnika, donesene su prve izmjene općinskog proračuna za 2017. godinu, zajedno s pripadajućim programima. Planiran je u iznosu od 10.413.249 kuna.

EU fondovi

Usvojen je i proračun za 2018. godinu i projekcija proračuna za 2019. i 2020. godinu, te pripadajući programi. Proračun je planiran u iznosu od 16.560.800 kuna. Među najvećim investicijama predviđenim proračunom za 2018. godinu je izgradnja dječjeg vrtića, za što je predviđeno 1,2 milijuna kuna, izgradnja nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo u iznosu od 2,4 milijuna kuna, izgradnja nogostupa uz ŽC 2224, u iznosu od 1,4 milijuna kuna, te proširenje i uređenje mjesnog groblja u Gornjoj Stubici, u što bi se uložilo 720 tisuća kuna. Projekt izgradnje nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo, proširenje i uređenje mjesnog groblja u Gornjoj Stubici, izgradnja dječjeg vrtića, izgradnja i modernizacija javne rasvjete, sanacija Kućice pod lipom i izgradnja nogostupa, projekti su koji bi se većim dijelom financirali sredstvima iz EU fondova i ministarstava Republike Hrvatske.

Sufinanciranje prijevoza

Na sjednici je odlučeno da će Općina Gornja Stubica i u 2018. godini sufinancirati željeznički prijevoz redovnim studentima s područja općine Gornja Stubica, u iznosu od 25 posto cijene mjesečne karte.
Sjednici Općinskog vijeća nazočili su načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, županijska vijećnica Kristina Rafaj, predsjednica Savjeta mladih Ana Ptić, te članovi Mjesnog odbora Dubovec, Kristijan Škvorc i Marko Moštak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba