Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ Žarko Tušek žestoko odgovorio Siniši Hajdašu Dončiću i Marku Vešligaju:

“Ne sjećam se da su kolege iz SDP-a radili pressice kada je Milanovićeva Vlada ukidala Poreznu upravu u Krapini, ili kad je Josipović predlagao ukidanje naše županije”

Objavljeno: 12.12.2017. AB

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ Žarko Tušek žestoko je u priopćenju reagirao na tvrdnje potpredsjednika Sabora RH Siniše Hajdaša Dončića i saborskog zastupnika te gradonačelnika Pregrade Marka Vešligaja, koje su izrekli na konferenciji za medije u Zaboku, koju su sazvali kako bi govorili na temu “Zašto HDZ-ova Vlada otežava rad poduzetnicima na lokalnoj razini?”. Hajdaš Dončić i Vešligaj osvrnuli su se na ukidanje ispostave Porezne uprave u Pregradi i Klanjcu, Uredbom Vlade RH donesenom u lipnju ove godine, rekavši da traže od Vlade da preispita ovu svoju odluku jer je žalosno da institucije odlaze iz naših malih sredina.

Tušekovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Izjave gospodina Siniše Hajdaša Dončića i gospodina Marka Vešligaja isključivo su jeftin populizam. No, od SDP-a sasvim očekivano. Umjesto da grade najavljene javne bazene vodom iz slatkovodnih rječica, što su obećavali ljudima u kampanji, stvaraju problem tamo gdje ga uopće nema. Vlada RH ne ukida institucije u malim sredinama, nego ih vraća u okviru onoga što je realno i moguće. Ne sjećam se da je ovakve konferencije za medije kolega Hajdaš Dončić s kolegom Vešligajem radio kada je Milanovićeva Vlada ukinula Poreznu upravu u Krapinsko – zagorskoj županiji, niti da su takve konferencije radili kada su u kampanji podržavali Ivu Josipovića, koji je čak predlagao ukidanje naše županije. A ne sjećam se niti da je itko od njih istaknuo zaslugu HDZ-ovoj Vladi što je u Pregradu i Klanjec dovela punktove hitne službe, T1 i T2, i to u trenutku kad su se SDP-ovi čelnici međusobno svađali tko će novim preustrojem hitnu dobiti, a tko izgubiti.
Realizacijom projekta elektrifikacije pruge od Zaprešića do Zaboka, nastavkom izgradnje prometne infrastrukture, izgradnjom industrijske ceste u Humu na Sutli te nizom drugih projekata u Krapinsko – zagorskoj županiji, jasno se pokazuje briga oko razvoja našeg kraja i briga za naše poduzetništvo i obrtništvo. Ja osobno pozivam obrtnike i poduzetnike, lokalne čelnike Desinića i Huma na Sutli, pa i kolegu Vešligaja, da se jave i da porazgovaramo oko bilo kakvih nejasnoća ako ih ima, nakon što je aktualna Vlada RH Porezna upravu vratila u Krapinsko – zagorsku županiju.
Također, kao čovjek koji je dugi niz godina radio u poduzetništvu, tvrdim još jednom, da argumenti koje oni iznose isključivo služe za politikantstvo i da nemaju nikakve veze s realnim poslovnim životom. Pa prosječan poduzetnik i obrtnik je najsretniji kada s Poreznom upravom nema nikakav doticaj ili posao, izvan regularnih obrazaca koje mora slati. A za građane sve ostaje isto kao i do sada – zaključio je u priopćenju Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba