SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ I MARKO VEŠLIGAJ ODRŽALI PRESS KONFERENCIJU NA TEMU UKIDANJA ISPOSTAVA POREZNE UPRAVE U KLANJCU I PREGRADI

“Žalosno je da institucije odlaze iz naših malih sredina – to jednostavno nije dobra poruka za poduzetnike i obrtnike”

Objavljeno: 11.12.2017. zagorjeinternational

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u Zaboku su održali press konferenciju na temu “Zašto HDZ-ova Vlada otežava rad poduzetnicima na lokalnoj razini?” Hajdaš – Dončić i Vešligaj zapravo su se osvrnuli na ukidanje ispostave Porezne uprave u Pregradi i Klanjcu, Uredbom Vlade RH donesenom u lipnju ove godine. Pressica na tu temu već je održana 3. listopada u Pregradi, prilikom čega je dogovoreno da će čelnici svih osam lokalnih jedinica koje su bile u nadležnosti ovih dviju ispostava Porezne uprave poslati otvoreno pismo ravnatelju Porezne uprave i ministru financija, u kojem će nabrojati sve ove argumente i pozvati ih da promijene odluku. To su i učinili, no, kako je obavijestio Vešligaj, dobili su odgovor da se ništa nije promijenilo u usluzi Porezne uprave, što, tvrdi pregradski gradonačelnik, nije istina.

Zakinuti za usluge

– Iako se dio poslova može obaviti elektroničkim putem, za dosta toga traži se fizički dokument, koji nerijetko mora biti i ovjeren. Ovo je jedan izuzetno jak poduzetnički kraj, na području ovih osam jedinica lokalne samouprave, Pregrada, Klanjec, Hum na Sutli, Desinić, Zagorska Sela, Kumrovec, Tuhelj i Kraljevec na Sutli, registrirano je 307 poduzetnika i 502 obrtnika. Oni su, kao i naši građani, udruge, ustanove i institucije, dobrim dijelom zakinuti za usluge Porezne uprave jer su ta dva centra svedena samo na samostalne izvršitelje. Tražimo od Vlade da preispita ovu svoju odluku jer je žalosno da institucije odlaze iz naših malih sredina. To jednostavno nije dobra poruka za poduzetnike i obrtnike i građani su jako rezignirani – rekao je Vešligaj.

“Ranogajec je kontaminiran”

Istaknuo je i kako ih u njihovoj borbi da se Porezna uprava vrati u Pregradu i Klanjec, podržava i Udruženje obrtnika Klanjec i Međuopćinsko udruženje obrtnika Pregrada, a na novinarsko pitanje imaju li podršku predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, Hajdaš Dončić je odgovorio kako je on trajno kontaminiran.
– Dragutin Ranogajec toliko je kontaminiran da više ne može biti predsjednik Hrvatske obrtničke komore, a o tome će odlučiti obrtnici u Hrvatskoj – istaknuo je Hajdaš Dončić, dodavši i kako neće odustati od svoje borbe za vraćanje porezne u Pregradu i Klanjec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba