ODLAZAK ZAGORSKE KULINARSKE LEGENDE

Nakon duge i teške bolesti, u 63. godini života preminuo Slavek Večerić

Objavljeno: 08.12.2017. JJ

Preminuo je jedan od najpoznatijih zagorskih kuhara – nakon duge i teške bolesti, u 63. godini života, napustio nas je Slavko Večerić. Prepoznatljivo televizijsko lice postao je zahvaljujući sudjelovanju u poznatoj kulinarsko – zabavnoj emisiji “Kruške i jabuke”. Karijeru je započeo 1970. godine, kao šegrt u Esplanadi, gdje je i završio za kuhara specijalista. Od 1980. radio je kao šef kuhinje u tadašnjem TRC-u Mihanović u Tuheljskim Toplicama, gdje je bio i direktor hotela. Od kraja 90-ih je sa suprugom i sinom vodio Caffe bar i restoran “Turist” u Klanjcu, a rado je isticao i kako uživa u bavljenju vinogradarstvom, pa je mnogo vremena provodio i u svome vinogradu u Pregradi.

Prva zagorska kuharica

Bio je autor prve zagorske kuharice “Zebrane jestvine Hrvatskog zagorja” izdane 1991. godine, predavao je na kulinarskoj akademiji u Trakošćanu, bio je aktivan i u tijelima Hrvatskoga kuharskog saveza, a svojevremeno je bio i predsjednik Županijske udruge kuhara. Slavek je predstavljao hrvatski turizam i kulinarstvo i izvan granica Hrvatske – u Beču, Budimpešti, Bratislavi, Talinu, Milanu, Bologni, Münchenu, Salzburgu, Ljubljani, Sarajevu, a bio je i delegat na kongresu kuhara. 2010. godine dobio je titulu kulinarskog akademika, koju mu je dodijelila Skupština Hrvatskog kuharskog saveza.

Član žirija

Posljednji se puta pojavio u javnosti krajem listopada, kada je sudjelovao kao član žirija na popularnoj zagorskoj kulinarskoj manifestaciji “Chtef – zagorski chef”. Osim po svojim zavidnim kulinarskim vještinama, Slavek će među svima koji su ga poznavali ostati upamćen po svome smislu za humor i vedrom duhu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba