SUTRA U KRAPINI SVEČANA PROSLAVA DANA GRADA I ŽUPE

KAKAV BI TO TREBAO BITI DOŽIVLJAJ NIKOLINJA ZA KRAPINSKE MALIŠANE: Sveti Nikola dolazi dijeliti poklone na srednjoškolsko igralište – helikopterom!

Objavljeno: 05.12.2017. AB

Grad Krapina sutra, na blagdan sv. Nikole, slavi svoj dan, ujedno i Dan župe, a proslava počinje u 10 sati, svečanom misom u župnoj crkvi.
Svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će, među ostalim visokim uzvanicima, prisustvovati i predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović počinje u 13 sati u Festivalskoj dvorani, no prije sjednice je Grad Krapina za svoje najmlađe priredio veliko iznenađenje.
Naime, doznajemo da bi se sveti Nikola trebao iza 11 sati policijskim helikopterom spustiti na igralište Srednje škole Krapina te mališanima iz prvih razreda krapinskih osnovnih škola i polaznicima Dječjeg vrtića Gustav Krklec podijeliti prigodne poklone. Hoće li tako uistinu i biti, ovisi ponajprije o vremenskim uvjetima, koji bi trebali biti dobri, no ako kojim slučajem vrijeme i pokvari ovo prvoklasno iznenađenje, ne sumnjamo da će sv. Nikola pronaći način da dođe do krapinskih mališana i podijeli im poklone.
Tek nakon tog posebnog doživljaja za mališane, program seli pred Festivalsku dvoranu, gdje će goste od 12.30 sati dočekivati Počasna postrojba Grada Krapine – Krapinski Ilirci te Gradski puhački orkestar i Krapinske mažoretkinje. Nakon otvorenja Svečane sjednice, što će učiniti predsjednik Gradskog vijeća Krapine Ivica Hršak te obraćanja gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, dodijelit će se priznanja “Krapinski pušlek”, vlasnicima najljepših okućnica, balkona, poslovnih i ugostiteljskih i izloga u ovoj godini. Slijedi potom dodjela priznanja Grada Krapine, povelja i plaketa zaslužnim građanima društvima i poduzećima, zatim obraćanja visokih uzvanika, da bi po završetku svečane sjednice uslijedilo otvorenje izložbe Likovnog društva “Ernest Tomašević” u Maloj dvorani POU- a Krapina.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba