NA RADNOM SASTANKU ŽUPANA ŽELJKA KOLARA I ČELNIKA ZAGORSKIH GRADOVA I OPĆINA, PREZENTIRANA NOVA UREDBA O GOSPODARENJU KOMUNALNIM OTPADOM

“Definitivno je da će odvoz smeća poskupiti”

Objavljeno: 05.12.2017. JJ

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina održao radni sastanak s čelnicima zagorskih gradova i općina. Na dnevnom redu bila je prezentacija Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, na inicijativu komunalnih poduzeća.

Nova formula

– Osnovne točke su bile, na zahtjev svih distributera koji se bave odvozom otpada, prezentacija Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom jer uredbe starta 31. siječnja, i sva općinska i gradska vijeća moraju donijeti odluku o izmjeni uredbe i cjeniku. Prema tome, definitivno je da će odvoz smeća poskupiti. Formula za obračun je nova, imate sekundarni i mješoviti otpad, tu je i bio otpad, povećat će se broj odvoza, a objektivno je da će se povećati i cijena. Koliko, to ćemo znati kada distributeri u sljedećih desetak dana naprave određeni prijedlog. Sa županijske strane smo inicirali da se napravi jedan letak za sva kućanstva na području županije, da bismo obavijestili ljude na koji način je novom Uredbom određeno da se vrši odvoz smeća i što će to značiti za njihov kućni budžet – rekao je Kolar.
Druga točka dnevnog reda bila je upoznavanje s potrebom raskida ugovora s dosadašnjim izvođačima radova na sanaciji odlagališta otpada Gorjak, Medvedov jarek i Tugonica.

Javni natječaj

– Mi smo sad praktički gotovi s javnom nabavom i kreće raspisivanje natječaja za sanaciju tih triju odlagališta. Prema starom ugovoru, sanaciju su radili sami distributeri, sada ide javni natječaj i moramo mijenjati taj ugovor koji smo imali potpisan Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Županija i jedinice lokalne samouprave. Upoznali smo gradonačelnike i načelnike s tekstom izmjena koji je usuglašen s komunalnim poduzećima – istaknuo je Kolar.
Treća točka dnevnog reda bila je prezentacija projekta gradnje i uređenja spomen – obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja Krapinsko – zagorske županije. Naime, Udruga 2. Gardijske brigade “Gromovi”, zajedno s Gradom Krapinom, se javila na natječaj Ministarstva branitelja, na kojem su dobili novac za izradu projektnog rješenja, koje će uskoro prezentirati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba