Najmlađi zagorski plivači nastupili na 13. tradicionalnom natjecanju “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj“

Olimpovci se iz Siska vratili s tri zlata, srebrom i šest bronci

Objavljeno: 04.12.2017. JJ

Plivački klub Olimp Zabok u subotu je nastupio na 13. po redu tradicionalnom plivačkom natjecanju “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj“, koje se održava u spomen na bivšu trenericu kluba Sisak Janaf, koji je ujedno i organizator turnira na 25 metarskom zatvorenom bazenu Športsko rekreacijskog centra Sisak.

Ukupno 417 natjecatelja

Nastupilo je 417 natjecatelja iz 13 hrvatskih i jednog slovenskog plivačkog kluba. Djevojčice su plivale u godištima, 2007., 2008., 2009. i mlađe, a dječaci u 2006., 2007., 2008. godištu i mlađi.
Profesor Ivica Androić i trenerica Maja Martinić u Sisak su poveli 14 najmlađih Olimpovaca, a u Zabok su se vratili s 10 medalja, od čega tri zlatne, jednom srebrnom i šest brončanih.
Osvajači medalja za Plivački klub Olimp bili su Jana Pavalić s četiri medalje, koja je bila prva na 100 leptir i 100 slobodno i treća na 100 leđno i 100 mješovito, Mauro Šipek Glavač s također četiri medalje, koji je bio prvi na 100 leptir, a treći na 100 leđno, prsno i mješovito te Leon Novak sa srebrnom medaljom na 50 slobodno i Lori Šipek Glavač s broncom na 50 m leptir.

Bolja osobna vremena

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset, više puta plasirali su se Roko Damiani, Vanja Bartol, Emma Horvat i Toto Šipek Glavač kao najmlađi natjecatelj. Svi ostali plivači Olimpa popravili su svoja osobna vremena.
Na ovom natjecanju za plivački klub Olimp nastupili su još i Andrija Anić, Viktor Ostriž, Ivan Fučkar, Matija Bartol, Pio Žnidarec i Lucija Borošak. Iduće natjecanje je HPS mini Grand Prix Hrvatska u Varaždinu za mlađe kadete i kadete koje će se održati u subotu, 9. prosinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba