U MARIJI BISTRICI PROVODI SE HVALEVRIJEDAN JEDNOGODIŠNJI PROJEKT “ŠTO STARIJI, TO AKTIVNIJI”

Bistrički umirovljenici glume, pjevaju, izrađuju suvenire, snimaju, fotografiraju, bave se sportom…

Objavljeno: 04.12.2017. JJ

Udruga umirovljenika Marija Bistrica provodi jednogodišnji projekt ”Što stariji, to aktivniji”, koji je odobren na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a proteže se kroz 2017. i 2018. godinu. Projektom će se starijim osobama iz Marije Bistrice i okolnih mjesta omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena, uz organizirane aktivnosti i njima prilagođene sadržaje, čime im se želi ukazati na mogućnost druženja i zabavljanja izvan njihovih domova.

Tematske radionice

U projektu sudjeluju članovi udruge, volonteri i partneri Općina Marija Bistrica i Multimedijalni centar STUB-KLUB iz Donje Stubice. Područje provedbe projekta je općina Marija Bistrica s okolnim naseljima. U provedbi projekta organiziraju se razne tematske radionice: kreativne i likovne radionice s izložbama nastalih radova, informatičke i foto/video radionice, dramske radionice na kojima korisnici smišljaju igrokaze i kratke predstave te na taj način vježbaju govor i izražavanje, glazbene radionice zborskog pjevanja te pisanja i aranžiranja pjesama s koncertima i nastupima zbora udruge, sportsko – rekreativne i zabavne aktivnosti koje će doprinijeti vitalnosti i psihofizičkom zdravlju starije populacije te dnevno provođenje slobodnog vremena korisnika u prostorijama Udruge svakog radnog dana. Krajnji korisnici projekta su članovi obitelji korisnika, prijatelji i mještani, na koje će projekt imati posredni utjecaj, a svi s područja općine Marija Bistrica.

Jesenski ciklus

Kroz redovne glazbene i dramske radionice te rekreativne aktivnosti četvrtkom, Udruga je započela i s ciklusom jesenskih kreativnih radionica utorkom, na kojima se trenutno izrađuju gipsani suveniri u obliku srca, koja će Udruga pokloniti svojim građanima i mještanima na zajedničkim druženjima prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Slijede adventske radionice na kojima će se izrađivati božićni aranžmani i vjenčići te razni poklončići od prirodnih materijala. Radionice koje vode članovi STUB-KLUB-a trenutno polazi 12 polaznica, a mogu se i dalje uključiti svi zainteresirani.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba