ŽUPAN ŽELJKO KOLAR ODRŽAO PRIJEM ZA 12-GODIŠNJEG ROKA KNEZIĆA IZ OROSLAVJA, OSVAJAČA SREBRNE MEDALJE U BOWLINGU NA POJEDINAČNOM PRVENSTVU HRVATSKE

“Mlađi sam od svih natjecatelja, ali me doživljavaju kao ozbiljnog protivnika”

Objavljeno: 28.11.2017. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u svojem je uredu održao prijem za Roka Knezića, osvajača srebrne medalje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u bowlingu za juniore U18. Prvenstvo je početkom studenoga održano u Zagrebu, a pobijedio je trenutno najbolji hrvatski junior Marin Vedriš iz Bowling kluba Nomad. 12-godišnji Roko iz Oroslavja također je član BK Nomad, a u finalu je izgubio od pet godina starijeg klupskog kolege. Ovaj perspektivni sportaš je 2015. godine bio kadetski pojedinačni prvak Hrvatske do 14 godina, a 2015. godine je nastupio kao član juniorske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu za mlade u Leipzigu, gdje je bio najmlađi natjecatelj.

Šarene kugle

– Kad sam bio u jednom shopping centru, počeo sam kuglati u maloj kuglani. Imali su šarene kugle pa me to privuklo. Iako sam mlađi od svih natjecatelja, nema podcjenjivanja i svi me doživljavaju kao ozbiljnog protivnika. Prije sam trenirao u Varaždinu, a sada se otvorila kuglana u Zagrebu. Treniram jednom tjedno, a za vikend su natjecanja – kaže Roko.
Njegov otac Zdenko Knezić ne krije da je za postizanje takvih velikih uspjeha potrebno mnogo odricanja, ne sama djeteta, nego i roditelja.
– Potrebno je puno odricanja, ali kada dijete ima volje, onda je to sve lakše. Bilo je puno teže kada je trenirao u Varaždinu, s obzirom na to da ja radim na smjene i vikendom, ponekad bih ga vozio ravno iz noćne i tamo čekao pola dana, naravno, uz kavu, da ne zaspim – prisjeća se Zdenko Knezić.
Župan Željko Kolar je pak istaknuo kako mu je zadovoljstvo ponovno ugostiti jednog uspješnog mladog sportaša s područja Krapinsko – zagorske županije.

Sportska županija

– Ono što nismo znali do danas, jest da se on natjecao u seniorskoj konkurenciji i u petorkama je prvak Hrvatske. To je strahovito veliki uspjeh, on je daleko najmlađi natjecatelj u tom sportu, koji je za nas možda još nepoznanica, ali je u europskim zemljama popularniji od klasičnog kuglanja. To je samo dokaz da su naša djeca svestrana, da mi jesmo sportska županija, i da uz pomoć roditelja, kako to obično biva, jer na području Krapinsko – zagorske županije nema kluba, se mogu postići vrhunski rezultati. Uz sve probleme koje imaju, vezano uz broj kuglana za bowling i ostalo, Roko je izuzetno ambiciozan, točno zna što hoće i ja mu čestitam na uspjehu, želim mu da ustraje u ovoj svojoj volji i želji za bowlingom, i, naravno, čestitam njegovom ocu, najprije na odgoju, jer je Roko odličan učenik oroslavske osnovne škole, ali i na organizaciji svih putovanja koja su njima svakodnevna – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba