U ZAGREBU ODRŽANA SVEČANA DODJELA NAGRADE “BIJELI GROZD” – VELIKI TRIJUMF ZAGORACA

Vinarija Vuglec Breg najbolja je hrvatska vinarija u 2017. godini

Objavljeno: 24.11.2017. JJ

U Hotelu Esplanade u Zagrebu održana je svečana dodjela “Bijelog grozda”, nagrade najboljim hrvatskim vinarijama, koju od 2012. godine dodjeljuje udruga G.E.T, koja se bavi promicanjem eno-gastronomije i razvojem vinskog turizma.
Najboljom vinarijom u Hrvatskoj za 2017. godinu proglašena je vinarija Vinarija Vuglec Breg iz Škarićeva, drugo mjesto osvojila je vinarija Meneghetti iz Bala (Istarska županija), a treće Vinarija Iločki podrumi iz Vukovarsko – srijemske županija. Također, dodijeljene su nagrade najboljim vinarijama i po regijama – Bregovita Hrvatska, Istra i Kvarner, Dalmacija te Slavonija i Podunavlje. U kategoriji Bregovita Hrvatska Vinarija Vuglec Breg također je osvojila prvo mjesto, dok je na drugom mjestu također vinarija s područja Krapinsko – zagorske županije – Vinarija Bolfan iz Hrašćine. Treće mjesto osvojila je Vinarija Kolarić iz Hrastja Plešivičkog iz Zagrebačke županije. Birane su i najbolje slovenske, srpske i BIH vinarije te su dodijeljena priznanja za turističku najbolju vinariju u Crnoj Gori i Makedoniji.

Najbolji od najboljih

– Ponosni smo samim time što smo svrstani u eminentno društvo najboljih hrvatskih vinarija, tako da ne trebam posebno naglašavati koliko nam znači to što smo proglašeni najboljim od najboljih. Čast je kad vam netko dodijeli takvo priznanje. Nagrada koju smo osvojili potvrđuje da idemo u dobrom smjeru. Također nam je drago što neposredno doprinosimo promicanju ukupne turističke ponude “Zagorja – bajke na dlanu” – rekao je Mario Vuglec.
Svečanosti dodjele nagrada nazočio je i krapinsko – zagorski Željko Kolar.
– Čestitam svim nagrađenima, a posebno ovogodišnjem ukupnom pobjedniku, Vinariji Vuglec Breg, koja je proglašena najboljom vinarijom u Hrvatskoj! Ovo je najnoviji u nizu sjajnih primjera koji potvrđuju kakav ogroman iskorak su napravili zagorski vinari, koji za svoja vina osvajaju nagrade i priznanja i na priznatim inozemnim ocjenjivanjima i festivalima, što je prepoznalo i nagradilo zahtjevno međunarodno tržište, koje izuzetno cijeni naša vina. Izuzetno mi je drago što smo osvojili i prva dva mjesta u kategoriji Bregovita Hrvatska – prvo mjesto Vuglec Breg, a drugo mjesto Vinarija Bolfan. To nam daje dodatan poticaj da kroz mjere promocije ukupne turističke ponude Krapinsko – zagorske županije, na posebno mjesto stavimo i naše sjajne vinare – rekao je župan Kolar.

16 tisuća trsova

Vinarija “Vuglec Breg” osnovana je 2003. godine, kao sastavni dio istoimenog seoskog turizma. Na južnim padinama brega, gdje su se nalazili ostaci starih zapuštenih vinograda, zasađeni su novi visokokvalitetni nasadi s približno 16.000 trsova na oko četiri hektara površine.
– Nastavljajući višestoljetnu tradiciju vinogradarstva i proizvodnje vina na “Vuglec Bregu”, s puno truda i ljubavi želimo postići najvišu kvalitetu naših vina i pjenušaca te tako istaknuti njihovu posebnost i posebnost terroira – kaže Mario Vuglec, te posebno ističe bogatu ponudu visokokvalitetnih pjenušaca, koji pružaju pravi užitak za nepce, posebice u vrijeme nadolazećih blagdanskih dana u prosincu – pjenušac “Vuglec”, “Baronial”, “Rozalia”, “Crveni” i “Jasminka”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba