LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR “ORKAS”: U JAKOVLJU ODRŽANA RADIONICA “VOLONTERSTVO U ZAJEDNICI”

Sudionici osmišljavali volonterske akcije i doznali sve o zakonskom okviru i menadžmentu volontera

Objavljeno: 24.11.2017. JJ

U prostorijama Općine Jakovlje održana je radionica “Volonterstvo u zajednici”, na kojoj su sudjelovali predstavnici organizacija civilnog društva i ustanova s područja Jakovlja.
Radionice “Volonterstvo u zajednici” održavaju se u sklopu projekta Lokalni volonterski centar “Orkas”, koji provodi Udruga mladih Feniks u partnerstvu s gradovima Oroslavje i Donja Stubica, te općinama Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće i Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Radionice su namijenjene predstavnicima organizacija civilnog društva, njihovim članovima, volonterima, ustanovama te građanima, a sudjelovanje na njima je besplatno. Cilj radionica je upoznavanje sudionika s osnovnim pojmovima vezanima uz volontiranje, mogućnostima i zakonskom okviru volontiranja, s ciklusom menadžmenta volontera i dokumentacijom potrebnom za provođenje volonterskog ciklusa, a sve kako bi se organizatori volontiranja potaknuli na razvoj volonterskih programa te educirali za organizaciju volonterskih akcija u svojim zajednicama. Stoga su sudionici, nakon uvodnog teorijskog dijela, u drugom dijelu radionice i sami osmišljavali volonterske akcije, kako bi iz prve ruke saznali kako se priprema, planira i provodi volonterska akcija ili program.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba