HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE, POVODOM EUROPSKOG TJEDNA POSLODAVACA, ORGANIZIRA NIZ ZANIMLJIVIH PROGRAMA

Doznajte sve o samozapošljavanju, kompetencijama u turizmu te o stjecanju traženih vještina

Objavljeno: 15.11.2017. JJ

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, u periodu od 20. do 24. studenoga priprema niz događanja kojima će se obilježiti Europski dan poslodavaca.
Temeljem odluke Europskog parlamenta i Vijeća o pojačanoj suradnji između javnih službi za zapošljavanje, 23. rujna 2014. godine osnovana je Europska mreža javnih službi za zapošljavanje, s ciljem povećanja učinkovitosti nacionalnih javnih službi za zapošljavanje te kao pomoć državama članicama u daljnjoj koordinaciji njihovih aktivnosti u borbi protiv nezaposlenosti u Europi.

Potencijal kandidata

Uvažavajući značaj suradnje s poslodavcima kao ključnim partnerima na tržištu rada te potrebe daljnjeg jačanja suradnje, članovi Europske mreže javnih službi za zapošljavanje donijeli su odluku o održavanju Europskog dana poslodavaca u svim državama članicama Mreže. Cilj Europskog dana poslodavaca je informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji, s posebnim naglaskom na podršku u planiranju i provedbi aktivnosti kojima se potiče razvoj vještina nezaposlenih osoba ali i zaposlenih, posebno kroz podršku mjera aktivne politike zapošljavanja. Dan poslodavaca organizira se uključivanjem partnera na regionalnoj/lokalnoj razini, a usmjeren je na promociju razvoja vještina radne snage, kako nezaposlenih, tako i zaposlenih, te predstavljanje kompetencija radne snage, odnosno potencijala kandidata na lokalnom području.

Radionica, tribina…

U ponedjeljak, 20. studenoga, od 9 do 10 sati u HZZ Ispostavi Zabok održat će se radionica na temu samozapošljavanja. Sljedećeg dana od 12 do 14 sati u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici na rasporedu je okrugli stol na temu “Kompetencije u turizmu – Tko će raditi u turizmu?” Obilježavanje Europskog dana poslodavaca završava tribinom “Obrazovanjem do traženih vještina”, koja će se održati u petak, 24. studenoga, u Srednjoj školi Krapina, od 13.30 do 14.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba