U Krapini održana dodjela priznanja zagorskim darivateljima krvi, koji su ostvarili jubilarni broj darivanja

OVO SU NAŠI DOBROTVORI: Najviše jubilaraca dolazi iz GDCK-a Krapina i GDCK-a Zlatar, ukupno 18 Zagoraca u Klubu 100+

Objavljeno: 30.10.2017. Alen Brodar

U petak je u Krapini održana dodjela priznanja darivateljima krvi s područja Krapinsko – zagorske županije, koji su ostvarili jubilarni broj davanja krvi.
Jubilarni broj davanja krvi ostvarila su 123 darivatelja od čega ih je 18 ušlo u “Klub 100+”. Svečanosti je nazočio i zamjenik krapinsko – zagorskog župana, Anđelko Ferek – Jambrek, koji je tom prilikom zahvalio svim darivateljima krvi na humanosti koju pokazuju godinama.
– Krapinsko – zagorska županija godinama je prva ili druga u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi, a postotak nam je viši i od europskog prosjeka. Čast mi je biti s vama ovdje – rekao je Ferek – Jambrek koji je ujedno zahvalio i Društvu Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije na trudu kojeg ulaže da organizira akcije dobrovoljnog davanja krvi.
Najviše jubilaraca, njih 36, dolazi iz krapinskog Gradskog društva Crvenog križa, slijede GDCK Zlatar s 31 i GDCK Zabok s 21, a što se tiče darivatelja krvi koji su to učinili 100 puta ili više, po šest ih dolazi iz GDCK-a Krapina i GDCK-a Zabok, trojica iz GDCK-a Donje Stubice, dvojica iz GDCK-a Zabok te jedan iz pregradskog Gradskog društva Crvenog križa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba