SVEČANOM DODJELOM NAGRADE GJALSKI, ZAVRŠILI DANI K.Š. GJALSKOG: OVOGODIŠNJI LAUREAT KRISTIAN NOVAK, ZA ROMAN “CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI”

“Ovaj će roman zasigurno ostati zapamćen u hrvatskoj modernoj književnosti”

Objavljeno: 30.10.2017. zagorjeinternational

Svečanom dodjelom Nagrade Gjalski, u Zaboku je završila manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog. Ovogodišnji laureat je Kristian Novak, nagrađen za svoj treći roman “Ciganin, ali najljepši”. Predsjednik Prosudbenog povjerenstva Stjepan Čuić rekao je kako se nije radilo o teškoj odluci.
– Ono što će biti upamćeno u hrvatskoj modernoj književnosti od “Mirisa, zlata i tamjana” Slobodana Novaka, “Kiklopa” Ranka Marinkovića, i još nekih, to je sad njegov “Ciganin” – rekao je Čuić.

Centar kulture

Nagrada Gjalski treća je nagrada za “Ciganina”, u izdanju izdavačke kuće “Ocean i more”. – Ovaj je roman zasigurno nešto najbolje što se hrvatskoj književnosti dogodilo u posljednje vrijeme – rekla je vlasnica izdavačke kuće Gordana Farkaš Sveci.
Svečanosti je nazočio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Mene posebno veseli dio koji je vezan za djecu, nagrada za osnovnoškolce i srednjoškolce, gdje ne sudjeluju samo učenici iz Krapinsko – zagorske, nego i iz susjednih županija, te na taj način vidimo koliko zapravo talentirane djece imamo. Bilo je tu i drugih događanja, i možemo slobodno reći da je Zabok ovaj tjedan bio centar kulture Krapinsko – zagorske županije i šire – rekao je župan Kolar.

Najjače izdanje

Laureatu su čestitali i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predstavnica Ministarstva kulture Morana Amulić, a publici se obratio i Kristian Novak, koji je istaknuo da je neizmjerno sretan zbog osvojene nagrade te je zahvalio na podršci obitelji i suradnicima. U glazbenom programu nastupila je Dunja Knebl.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba