SUDJELOVALI POTENCIJALNI PRIJAVITELJI PROGRAMA “PODRŠKA SOCIJALNOM UKLJUČIVANJU I ZAPOŠLJAVANJU MARGINALIZIRANIH SKUPINA“

Državna tajnica Margareta Mađerić u Krapini održala informativnu radionicu

Objavljeno: 25.10.2017. JJ

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, održana je informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Prije početka radionice, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ugostio je u Gradskoj vijećnici Margaretu Mađerić, državnu tajnicu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Državna tajnica je s gradonačelnikom razgovarala o Centru za socijalnu skrb Krapina, koji priprema projekt za Europski socijalni fond, ali i o nizu drugih aktivnosti vezanih uz Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Ukupna vrijednost Poziva iznosi 99.918.750 kuna, a projekti se financiraju u iznosu od 100 posto prihvatljivih troškova do iscrpljenja financijske omotnice. Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Na radionici je istaknuta važnost zapošljavanja i socijalnog uključivanja marginaliziranih skupina i smanjenje rizika od siromaštva. Cilj radionice bio je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kao i kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba