VRIJEDNA DONACIJA ROTARY KLUBA KRAPINA OPĆOJ BOLNICI ZABOK

Rotarijanci odjelu pedijatrije poklonili dva pulsna oksimetra, prijenosni uređaj, računalo i igraću konzolu

Objavljeno: 07.10.2017. JJ

Rotary klub Krapina donirao je dva pulsna oksimetra marke Nonon 7500 te jedan manji prijenosni uređaj za pedijatrijski odjel Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Pulsni oksimetar je uređaj koji mjeri količinu arterijskog zasićenja krvi kisikom, a koja je osnova za normalnu funkciju kako stanica, tako i cijelog organizma. Ne treba isticati važnost, posebno kod djece, pravovremenog i točnog mjerenja zasićenosti krvi kisikom radi brze dijagnostike, a onda i liječenja.

22 tisuće kuna

Uz to, članovi kluba donirali su i kompletno osobno računalo i igraću konzolu Nintendo Wii, namijenjene djeci koja ostaju duže u bolnici radi liječenja. Kako nam je rekao Ivan Pavlović, član kluba najviše zaslužan za ovu donaciju, vrijednost ukupne donacije je oko 22 tisuće kuna.
Rotary klub Krapina i ovom donacijom doprinosi zajednici u kojoj žive i djeluju njegovi članovi.
– Želimo pomoći našoj bolnici, pomoći našim prijateljima i susjedima, a posebno djeci o kojima skrbi ova naša zagorska bolnicu. Ovim činom želimo povećati i svijest u našoj zajednici o kulturi darivanja, kao i odvajanju vremena za dobrovoljni humanitarni rad jer u današnje vrijeme, kad ljudi nemaju vremena ni za kavu, važno je biti svjestan koliko zadovoljstvo može pružiti pomaganje drugima, ne samo u novcu, već i u vremenu koje možemo pružiti onima koji pomoć trebaju – ističe sadašnji predsjednik Rotary kluba Krapina Branko Varjačić.

Desetogodišnji rad

– Mi, prijatelji raznih zanimanja i struka u Rotary klubu Krapina, iako prezauzeti svojim svakodnevnim poslovima i obvezama, uvijek pronalazimo vremena se nađemo, družimo u cilju pronalaženju načina organiziranja prikupljanje raznih donacija kojima se pomaže potrebitima – kaže Varjačić i dodaje da bi ovaj primjer trebao poslužiti mnogima da se učlane u ovaj klub, koji se u proteklom desetogodišnjem radu iskazao po mnogim humanitarnim i kulturnim akcijama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba