PRONATALITETNA POLITIKA: Općina Zagorska Sela sufinancira nabavu udžbenika osnovcima i prijevoz srednjoškolcima

Za udžbenike 500 kuna po osnovnoškolcu, za prijevoz 123 ili 144 kune po srednjoškolcu, raspisan natječaj i za subvencioniranje boravka u domovima

Objavljeno: 28.09.2017. Alen Brodar

Općina Zagorska Sela je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća te odlukom načelnice Ksenije Krivec Jurak donijela odluke o sufinanciranju nabave udžbenika za učenike osnovne škole i o sufinanciranju prijevoza za učenike srednjih škola s područja općine Zagorska Sela.

Izmjena proračuna

Udžbenici će se tako sufinancirati u iznosu od 500 kuna po učeniku, za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu, a imaju prebivalište na području Zagorskih Sela. Za tu namjenu su sredstva osigurana prvom izmjenom proračuna. Isto tako je Odlukom načelnice osigurano mjesečno sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima, u iznosu od 123 kune za učenike na udaljenosti do 40 kilometara, odnosno 144 kune za učenike na udaljenosti do 50 kilometara do srednje škole. Iznos sufinanciranja je jednak iznosu koji je odlukom osigurala Krapinsko – zagorska županija, a ostatak se sufinancira iz državnog proračuna. Raspisan je i natječaj za pomoći učenicima srednjih škola koji borave u učeničkom domu, te za pomoć studentima koji su na redovitom studiju, a sredstva za tu namjenu su osigurana u općinskom proračunu.

Pomoć za novorođene

– Uz navedene mjere vrijedi naglasiti da je već ranije povećana pomoć za novorođenu djecu, te su značajna sredstva i dalje planirana za sufinanciranje vrtića i predškole. Sve navedene mjere su usmjerene na pomoć u školovanju učenicima i studentima, na što se u budućnosti želi dati još veći naglasak, u svrhu omogućavanja boljih uvjeta za ostanak djece i mladih na području općine – rekla nam je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba