MEMORIJAL “MARKO PILJEK” U PAVLOVCU ZABOČKOM PONOVNO OKUPIO VELIK BROJ VATROGASNE DJECE I MLADEŽI

NIKAD PREŽALJEN I NIKAD ZABORAVLJEN: Život mladog entuzijastičnog vatrogasca svima je poslužio kao primjer

Objavljeno: 02.09.2017. Jelena Jazbec

U Pavlovcu Zabočkom otvoren je IX. Memorijal “Marko Piljek”, natjecanje vatrogasne djece i mladeži. Marko Piljek rođen je u Zagrebu, 15. ožujka 1992. godine. Rano djetinjstvo proveo je u Donjoj Bistri, a onda se zajedno s obitelji doselio u Pavlovec Zabočki, 1998. godine. Bio je entuzijastični mladi vatrogasac DVD-a Pavlovec, a bavio se i kickboxingom. A onda je njegov život nenadano prekinula tragična prometna nesreća koja se dogodila 30. kolovoza 2003. Njemu u čast, DVD Pavlovec već devetu godinu organizira Memorijal “Marko Piljek”.

Uvježbavanje disciplina

Otvorenju natjecanja nazočili su gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, predsjednik VZ grada Zaboka Dražen Sinković, zapovjednik VZ grada Zaboka Ivica Petriček i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Ovo je najmnogobrojnije vatrogasno natjecanje u našoj županiji, a zapravo i lijepa prigoda da se grad Zabok i svi koji su sudionici natjecanja sjete Marka Piljeka, krasnog mladog čovjeka koji je nažalost bio vrlo ambiciozan, entuzijastičan, a u jednom trenutku je prerano prekinut njegov život. S jedne strane sjeta, a s druge strane lijepa prigoda za natjecanje, za uvježbavanje disciplina, ali isto tako, za druženje i za suradnju – rekla je Petek.

Hrabrost i plemenitost

Prisutnima se obratila i sestra pokojnog Marka.
– Marko je bio član DVD-a Pavlovec, a već je s 11 godina uvidio koliko je biti vatrogasac častan poziv. Kada mi netko kaže da je po zanimanju vatrogasac, odmah znam da iza toga stoji velika hrabrost, plemenitost i odlučnost u namjeri da se pomaže drugim ljudima u nevolji. Svi vi, dragi natjecatelji, možete biti ponosni na sebe, jer ste plemeniti i odabrali ste ispravan put. Put kojim se rjeđe ide, put koji je teži. Odabrali ste svom životu dati svrhu, a svrha je pomoći svakome u nevolji. Iznimno sam ponosna što je kratak život mog brata Marka poslužio kao primjer i što se svake godine okupljamo njemu u čast u velikom broju – zaključila je Markova sestra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba