U ORGANIZACIJI LEADER MREŽE HRVATSKE I LAG-A “ZELENI BREGI”

Na stručnoj radionici u Donjoj Stubici okupilo se 100-tinjak sudionika iz svih hrvatskih LAG-ova

Objavljeno: 02.09.2017. Jelena Jazbec

LEADER mreža Hrvatske organizirala je stručnu radionicu za LAG-ove koja se održala od 31. kolovoza do 2. rujna u Donjoj Stubici. Radionicu pod nazivom “Izmjene LRS, Plan provedbe i priprema usklađenja i metodologije provedbe decentraliziranog odlučivanja o dodjeli javnih sredstava temeljem odredbi nadređenih Uredbi EU te novog Pravilnika za provedbu Mjere 19, podmjera 19.2 – 19.4 – postupci i metode” provela je LEADER mreža Hrvatske, u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvom poljoprivrede, a u okviru provedbe Institucionalne potpore za razvoj civilnog društva. Radionica se provodila u suradnji s LAG-om “Zeleni bregi”, a održala se u Hotelu Terme Jezerčica.

Važnost suradnje

Zadnjeg dana, radionicu je posjetio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Prije svega čestitke na dobro obavljenom poslu na Mjeri 19.1, a sad nas čekaju ozbiljnije stvari u Mjerama 19.2, 19.3 i 19.4. S velikim interesom mi u Županiji pratimo što će se događati na tim natječajima. Izuzetno je važno da županije, općine i gradovi dobro surađuju, da naše razvojne agencije dobro surađuju, jer samo tako imamo šansu povući ozbiljan, veliki novac o kojem nismo mogli ni sanjati prije desetak godina – rekao je Kolar.
Predsjednik najveće lokalne akcijske grupe u Hrvatskoj, LAG-a “Zeleni bregi”, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić rekao je kako se radi o radionici koja mora imati dugoročno kvalitetan rezultat.

Nova organizacija

– Kada govorimo o Mjeri 19.2, govorimo o najznačajnijim sredstvima koje su LAG-ovi aplicirali do sada na natječajima. Za ovu radionicu vladao je veliki interes, ovdje je preko 100 sudionika, a posebno je kvalitetna prezentacija koju je organizirala Agencija za plaćanja u poljoprivredi – istaknuo je Miholić.
Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić rekao je kako mu je izuzetno drago što je kao domaćin izabrana upravo Donja Stubica, te kako je sve sudionike pozvao da razgledaju grad i vrate se kao gosti kada god to požele.
– Izvanredna je situacija da je upravo Donja Stubica izabrana za ovu konferenciju, na kojoj članovi LAG-ova iz cijele Hrvatske mogu čuti informacije, prvenstveno o novoj organizaciji LAG-ova, promjenama statuta i svega onoga što je potrebno da bi se oni mogli prijavljivati na natječaj, povući sredstva koja su ogromna i koja čekaju svoju realizaciju i na području Krapinsko – zagorske županije, ali i cijele Hrvatske – zaključio je Gospočić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba