POTPISAN UGOVOR: ŽUPANIJI 10 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Kroz projekt Baltazar 4 i preko udruga, osigurana podrška ukupno 81 pomoćnika u nastavi za 81 učenika s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 01.09.2017. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija uspješno je prijavila projekt “Baltazar 4” na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i obrazovanja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza III.”, u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Krapinsko – zagorskoj županiji iz Europskog socijalnog fonda odobreno je za provedbu projekta tijekom naredne četiri godine 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok će Krapinsko – zagorska županija za financiranje provedbe projekta izdvojiti vlastitih 872.432,00 kune (8,2 posto).

Četiri godine

U Zagrebu je održano svečano potpisivanje i uručenje ugovora korisnicima sredstava. Ugovore je uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a ugovor je u ime Krapinsko – zagorske županije preuzeo župan Željko Kolar.
– Gledajući kumulativno, putem projekta Baltazar 4 u razdoblju naredne četiri školske godine, od 2017./2018. do 2020./2021., bit će osigurano ukupno 60 pomoćnika u nastavi za 60 učenika s teškoćama. Tijekom školske godine 2017./2018. tako će se kroz projekt Baltazar 4 osigurati potrebna podrška 55 pomoćnika u nastavi za ukupno 55 učenika s teškoćama u razvoju, koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo u fazi 1 natječajnog postupka, a postupak selekcije i zapošljavanja pomoćnika u županijskim osnovnim i srednjim školama je već u tijeku. Osim Županije i partnerskih škola, u provedbi projekta Baltazar 4 sudjelovat će Grad Krapina i Općina Stubičke Toplice, kao osnivači triju škola sa svog područja, te Zagorska razvojna agencija – rekao je župan Kolar.

Novac i udrugama

Također treba istaknuti da su četiri udruge s područja Krapinsko – zagorske županije prijavile ukupno 36 učenika s teškoćama u razvoju iz županijskih osnovnih i srednjih škola na Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za šk. god. 2017./2018., a koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 5. lipnja do 7. srpnja 2017.
Za Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije odobreno je 404.100 kuna za 10 učenika, tj. 10 pomoćnika u nastavi; Udruzi distrofičara Krapina odobrena je 301.300 kuna za osam učenika s teškoćama, tj. za rad osam pomoćnika; Udruzi “Sveta Ana” za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije odobrena je 281.300 kuna za sedam učenika s teškoćama, tj. za rad sedam pomoćnika, te Udruzi mladih “Feniks” ukupno 35.700 kuna za jednog učenika, tj. jednog pomoćnika u nastavi. U županijskim osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2017./2018.. kroz projekt Baltazar 4 i preko udruga, bit će osigurana podrška ukupno 81 pomoćnika u nastavi za 81 učenika s teškoćama u razvoju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba