U KRAPINI PREDSTAVLJENA DVA MEDIJSKA PROJEKTA: NOVA RADIJSKA POSTAJA I ELEKTRONIČKI MULTIMEDIJSKI INFORMATIVNI CENTAR

NAJSTARIJI NOVI RADIO: Radio Zabok od danas postao Zagorski radio i emitira na ukupno pet frekvencija

Objavljeno: 01.09.2017. Jelena Jazbec

U Krapini je predstavljen Zagorski radio, simpatično prozvan “najstarijim novim zagorskim radijem”, s obzirom na to da se razvio iz Radija Zabok, najstarijeg zagorskog radija koji je s emitiranjem započeo prije 55 godina. Zagorski radio, uz postojeću, ima četiri nove frekvencije, a odašiljači su, uz odašiljač u Zaboku i frekvenciju na 87,8 mHz, i u Zlataru, na 101,6 MHz; u Stubici, na 89,0 MHz; u Krapini, na 92,8 MHz te u Krapinskim Toplicama, na 107,9 MHz.
– Cilj je kreirati kvalitetne programe i ostvariti da budemo najslušaniji radio na području Zagorja – rekao je Ernest Brodar, direktor Zagorskog radija.
Inače, Zagorski radio dio je medijske platforme Radija Kaj.
– Nakon 55 godina tradicije radija u Hrvatskom zagorju, danas kreće jedan novi, koji se zove Zagorski radio, s novom koncesijom, koji objedinjava područje čitave Krapinsko – zagorske županije. To je radio koji će živjeti i raditi u Zagorju, koji će pratiti tradiciju, gospodarstvo, kulturu, ali prije svega promovirati zagorsku glazbu koja je, nažalost, malo zapostavljena i koja će kroz ovaj novi Zagorski radio dobiti veliki prostor za svoju promociju – rekao je Drago Gradečak, predsjednik Uprave eMMic-a, Elektroničkog multimedijskog informativnog centra, koji od 1. rujna također djeluje u Krapini.

35 zaposlenih

– Djelovanje eMMic-a temelji se na području koje obuhvaća elektroničku medijsku djelatnost, od FM radija, preko interneta do digitalnog radija i televizije. Osnovne djelatnosti će se temeljiti na istraživanju, kreiranju, edukaciji, produkciji, povezivanju, koordinaciji i upravljanju medijskim resursima. Prioritetno, aktivnosti će se, u idućem razdoblju, u najvećoj mjeri, usmjeravati kroz Radio Kaj, Zagorski radio, Mediaritam, Mediaservis, Kajscenu, a zatim i na planiranim sadržajima na kanalima kaj.hr, zagorje.hr, te pokretanju novih medijskih aktivnosti i medija. eMMic će omogućavati i podupirati i nova medijska povezivanja – rekao je Gradečak, koji je istaknuo kako složene i odgovorne medijske djelatnosti u njegovoj elektroničkoj kući svakodnevno obavlja čak 35 stalno zaposlenih djelatnika, od kojih su dvije trećine novinari ili voditelji programa, i po tome je to najveća medijska profesionalna elektronička kuća u ovom dijelu Hrvatske. Predstavio je i zahvalio najistaknutijim djelatnicima: glavnoj i odgovornoj urednici Biserki Jakšić, novoimenovanoj direktorici Radija Kaj Mariji Petanjek, direktoru tehnike Mariju Inkretu, direktoru Zagorskog radija Ernestu Brodaru, direktorici Mediaritma Snježani Leljak te predsjedniku udruge Kajscena, najvećeg glazbenog portala u ovom dijelu Hrvatske, Borisu Pavlekoviću.
Podršku Zagorskom radiju pružili su i političari – saborski zastupnici Marija Puh i Žarko Tušek, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, te načelnici Radoboja i Huma na Sutli, Anđelko Topolovec i Zvonko Jutriša.

Promotor kajkavske kulture

– Čestitam gospodinu Gradečaku, kojeg znam dugi niz godina. Radi se o predanom i strasnom čovjeku, koji je svoj životni put i karijeru realizirao jačajući medijske servise na području Hrvatskog zagorja. Jako je važno imati kvalitetne i ozbiljne medije na području bilo kojeg prostora gdje čovjek živi, to je temelj zdravog društvenog života. Radio Kaj promotor je kajkavske kulturne tradicije, vrijednosti jezika, izričaja i sadržaja, a vjerujem da će to nastaviti i Zagorski radio – rekao je Tušek.
Župan Željko Kolar također je rekao kako pozdravlja pokretanje Zagorskog radija.
– Četiri nove frekvencije i mogućnost za dobru pokrivenost na području Krapinsko – zagorske županije, da informacije koje su potrebne dođu do ljudi. Kvaliteta medija na području naše županije je izuzetna, nemamo tzv. žutila, mediji su izuzetno profesionalni, i to je dio kulture Zagorja. Zagorski radio, s obzirom na to da se nastavlja na tradiciju zabočkog radija od prije 55 godina, te ima kvalitetnu i iskusnu ekipu, dat će svoj dodatni doprinos, prije svega, informiranju javnosti, a nakon toga i brendiranju Zagorja kao destinacije – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba