MANIFESTACIJA “KUD BELEC I PRIJATELJI” ODRŽAT ĆE SE OD 18. DO 20. KOLOVOZA

U tri dana moći će se vidjeti svo bogatstvo tradicije, pjesme i plesa, a moći će se zaigrati i tombola

Objavljeno: 10.08.2017. AB

Kulturno umjetničko društvo Belec i ove godine od 18. do 20 kolovoza organizira manifestaciju “KUD Belec i prijatelji”. Pod velikim šatorom na sportskom igralištu OŠ Belec, posjetitelji će tako moći uživati u danima zabave, folklora i tradicijske kulture. Manifestacija počinje koncertom “40 godina Dečki z bregov”, dok je u subotu na rasporedu “Noć pod lampašima”, prva večer izvornog hrvatskog folklora. KUD Belec će sa svojim prijateljskim društvima prikazati tradicijske plesove, napjeve i običaje karakteristične za svoje krajeve. Zadnji dan manifestacije donosi završnicu projekta “Hajd u kolo dječice”, KUD-a Belec i partnera.
Održat će se Olimpijada tradicijskih igara, na kojoj će mali sudionici prikazati koje su igre naučili za vrijeme trajanja projekta, a onda slijede nastupi dječjih folklornih skupina KUD-a Belec, KUD-a Ljudevit Gaj Mače i Udruge Gotali te dodjela priznanja i zahvala sudionicima projekta. Večernji glazbeni program počet će nastupom tamburaškog sastava KUD-a Belec, a potom će zasvirati Fiškali.
Također, sva tri dana u prodaji će biti tombola po cijeni od 10 kuna, a kupnjom srećke pomaže se rad KUD-a Belec. Kulturni dio manifestacije podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Krapinsko – zagorska županija i Grad Zlatar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba