Žarko Tušek, zagorski saborski zastupnik iz “suprotnog tabora”, smatra da je obraćanje Marka Vešligaja (SDP) u Saboru bio čisti populizam i politikantstvo

“Prioriteti SDP-a su nažalost Zagorski aerodrom i županov PR, a ne poljoprivreda i protugradna obrana”

Objavljeno: 11.07.2017. zagorjeinternational

Nakon jučerašnjeg obraćanja saborskog zastupnika i pregradskog gradonačelnika Marka Vešligaja u Saboru, u kojem je zbog neučinkovite obrane od tuče prozvao Vladu RH, reagirao je drugi zagorski saborski zastupnik, predsjednik HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, Žarko Tušek.

Mogao inicirati sastanak

– Nažalost, kolega Vešligaj, kao i njegova stranka SDP, u posljednje se vrijeme bave jedino jeftinim populizmom i osobnom promocijom, a ovaj put, čak i na tuzi i tragediji mnogih Zagoraca i Zagorki, koji su ove, ali i prethodnih godina, u ljetnim mjesecima pretrpjeli velike štete od tuče – kazao je Tušek te objasnio:
– Kolega Vešligaj, da je uistinu htio biti dobrohotan, a ne raditi osobnu promociju, mogao je inicirati radni sastanak relevantnih ljudi u našoj županiji, pa smo o cijeloj problematici mogli zajedno razgovarati i pokušati pronaći najbolji model te onda zajedno nastupiti prema državnoj vlasti. Ovako, njegov istup je jeftini, nevjerodostojni i politikantski pucanj u prazno – smatra Tušek te dodaje:
– On to, naravno, nije učinio, jer da je, morao bi se pozabaviti smiješnim iznosom od 200 tisuća kuna, kojim Krapinsko – zagorska županija financira protugradnu obranu, dok neke županije u Hrvatskoj izdvajaju milijun kuna. Iz tog iznosa dobro se vidi koliko je zagorska poljoprivreda bitna zagorskom SDP-u, pa i samom Marku Vešligaju.

Skupo brendiranje

Primjerice, za Zagorski aerodrom odvajamo nekoliko puta više novca nego za protugradnu obranu, za brendiranje izdvajamo duplo više, za turističku promidžbu 10 puta više, a za županov PR isto nekoliko puta više, ali to ćemo valjda detaljno znati kada se gospodin Kolar udostoji javnosti podastrijeti informacije o medijskim fakturama prema županijskim institucijama. U Zagorju je prioritete definirala njegova stranka SDP, i među njima nije protugradna obrana, niti poljoprivredna proizvodnja. A po radu aktualne Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, vidi se koji su prioriteti politike HDZ-a i Vlade, koju vodimo zajedno s našim koalicijskim partnerima – zaključuje Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba