U SKLOPU 23. REGIONALNOG NATJECANJA U OSPOSOBLJENOSTI EKIPA PRVE POMOĆI

Članovi GDCK-a Krapina u slovenskom Kozju prezentirali svoju djelatnost i opremu za zaštitu i spašavanje

Objavljeno: 06.06.2017. Jelena Jazbec

Članovi Gradskog društva Crvenog križa Krapina boravili su u slovenskom Kozju, gdje je održano 23. Regionalno natjecanje u osposobljenosti ekipa prve pomoći Civilne zašite i Crvenog križa. Svrha natjecanja bila je provjera pripravnosti ekipa za djelovanje u slučaju mogućih masovnih nesreća s ljudskim stradanjima.

Prijatelji sa Slovencima

GDCK Krapina već dugi niz godina održava uspješnu i prijateljsku suradnju s Društvima Crvenog križa u Republici Sloveniji, a isto tako i sa slovenskom Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, pa je iz tog razloga bilo pozvano od strane Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Ispostava Celje da prisustvuje natjecanju ekipa prve pomoći. Uloga GDCK-a Krapina nije bila sudjelovanje u natjecanju, već prezentacija djelatnosti i opreme za zaštitu i spašavanje. U Kozje se išlo dvama vozilima: zapovjednim vozilom i vozilom za komunikaciju i potporu, a na prikolici za prijevoz plovila dopremljen je i aluminijski čamac.

Dva šatora

Na prezentacijskoj točki, članovi GDCK-a Krapina podigli su dva šatora, a tijekom dana su zainteresirani građani, sudionici natjecanja i brojni gosti, sa zanimanjem posjetili tu prezentacijsku točku.
Ravnatelj GDCK-a Krapina Davor Šimunović ostvario je brojne kontakte s predstavnicima Crvenog križa i Civilne zaštite Republike Slovenije. Direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But pohvalio je GDCK Krapinu i najavio svoj skorašnji posjet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba