Na radost mnogih Krapinčana

U promet pušten obnovljeni most kod Kotke

Objavljeno: 05.05.2017. Alen Brodar

Na radost mnogih Krapinčana, most kod Kotke danas je pušten u promet i ponovno se može prometovati cijelom dužinom Ulice D. G. Krambergera. Prošireni kolnik, nova ograda koja izgleda gotovo istovjetno kao što je bila ona stara i ono najbitnije, nogostupi s obje strane, krase novi most, koji je financiran iz gradskog proračuna, a s 450.000 kuna sufinanciralo ga je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. A taman u trenutku fotografiranja mosta, kao da smo se dogovorili, njime je prolazio upravo dogradonačelnik Varjačić, kojeg smo onda i priupitali kako mu se sviđa obnovljeni most.

Mala ideja, veliki projekt

– Prezadovoljan sam, prekrasan je. Vidite kako od jedne male ideje, da se pored starog mosta napravi mali pješački most, nastane nešto tako lijepo i veliko, široki most s nogostupima s obje strane – prokomentirao je Varjačić, a zadovoljan je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
– Drago mi je da su građevinski radovi na mostu završeni i što je taj most, koji je na neki način žila kucavica, pušten u promet. Preostalo je još dotjerati određene detalje, kao i napraviti završne premaze, ali bitno da je onaj najveći dio radova završen i mislim da svi moramo biti zadovoljni napravljenim, jer će se sad ovim mostom značajno povećati sigurnost prometovanja kako vozila, tako i pješaka, jer znamo da preko tog mosta idu i zaposlenici Kotke, djeca iz osnovne škole koja je u blizini, ali i mnogi drugi naši sugrađani i posjetitelji koji dolaze u Krapinu – rekao je Gregurović.

Šetnica i kružni tok

Tako je u Krapini, nakon što je izgrađen most kod Lidla, a obnovljeni su Wohlov most, sada i most kod Kotke, preostalo obnoviti samo još jedan most, onaj kod sv. Ivana, na kojem su radovi počeli početkom travnja, a trebali bi trajati tri do pet mjeseci, ovisno o vremenskim uvjetima.
– Završetkom ovog mosta kod Kotke nisu prestali radovi uz Krapinčicu, jer je ovih dana počelo i uređenje pješačkih staza uz Krapinčicu od DM-a do policije, s jedne i druge strane obale, a uskoro će započeti i izgradnja velikog kružnog toka kod željezničke stanice – najavio je gradonačelnik Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba