UKUPNA VRIJEDNOST 11 MILIJUNA KUNA

Grad Pregrada na natječaj prijavio projekt izgradnje reciklažnog dvorišta i kulturnog centra

Objavljeno: 04.05.2017. zagorjeinternational

Grad Pregrada u travnju je na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavio projekt izgradnje reciklažnog dvorišta. Ovaj poziv financiran je iz Europskih strukturalnih i investicijskih fondova, u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, kako bi se ispunili zahtjevi u području okoliša i zadovoljile potrebe koje su utvrdile države članice za ulaganjem koje nadilazi te zahtjeve.

Bespovratna sredstava

Projektom je planirana izgradnja reciklažnog dvorišta veličine 965 metara, namijenjenog odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada na kojem je moguće odvajanje svake komponente kao buduće sirovine za reciklažu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.749,252 kuna, dok predviđeni iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.486.864 kune ili 85 posto.

Glazbena škola

Grad Pregrada uspješno je predao i prijavu na mjeru 7.4.1. Europskog fonda za ruralni razvoj, za izgradnju kulturnog centra ukupne vrijednosti 9,3 milijuna. Rekonstruirala bi se postojeća građevina, sadašnja glazbena škola, u kulturni centar, koji bi pružio prostor za rad glazbene škole kao i prostore za rad udruga u kulturi i radu s djecom. Rad kulturnog centra odvijao bi se kroz glazbeni, obrazovni i izlagački program. Prijavom na mjeru 7.4.1. Europskog fonda za ruralni razvoj, grad Pregrada namjerava ostvariti iznos od 90 posto ukupne vrijednosti projekta, a financijsku konstrukciju od preostalih 10 posto namjerava ostvariti od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba