Željka Cvilko

U njenim očima, Krapina je Europski grad godine, pa je napravila plakat i njime osvojila prvo mjesto

Objavljeno: 27.04.2017. zagorjeinternational

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2016./2017. po 23. put organizirali su natjecanje “Europa u školi” na razini Hrvatske, i to pod nazivom “Ujedinjeni u različitosti – Europa između tradicije i modernog doba”. Sudjelovali su i učenici iz Krapinsko – zagorske županije, koji su svoje radove slali u Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu KZŽ. Pristigao je 51 likovni i devet literarnih radova koje je pregledalo Županijsko povjerenstvo u sastavu Vlasta Horvatić Gmaz i Vesna Kranjec Čižmek. Među nagrađenim radovima našlo se tako i nekoliko zagorskih – Željka Cvilko, učenica četvrtog razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka, je u dobnoj skupini srednjih škola za temu “Plakat za Europski grad godine” osvojila prvo mjesto.

Mihaela Erdelić iz OŠ Josipa Broza iz Kumrovca je u kategoriji literarnih radova od petog do osmog razreda osnovne škole, za dva rada osvojila četvrto i deveto mjesto.

U dobnoj skupini od prvog do četvrtog razreda osnovne škole za likovni rad Lea Bokun iz OŠ Oroslavje je bila četvrta, a u kategoriji od petog do osmog razreda Lucija Tušek iz radobojske OŠ Side Košutić osvojila je drugo mjesto. Mishela Broz iz OŠ Đure Prejca iz Desinića je bila osma. Svečanost dodjele nagrada, kao i svake godine, bit će upriličena u Europskom domu u Zagrebu, u sklopu proslave Dana Europe – 9. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba