Na skupu u Oroslavju

Predavanje o NTC sustavu učenja održao poznati stručnjak za rano poticanje dječje inteligencije Ranko Rajović

Objavljeno: 13.04.2017. zagorjeinternational

U Domu kulture u Oroslavju, održan je stručni skup na temu “NTC sustav učenja i darovita djeca”. Predavanje o NTC sustavu učenja koji je usmjeren na razvoj kognitivnih sposobnosti djece, s posebnim osvrtom na rad s darovitima, održao je poznati stručnjak za rano poticanje dječje inteligencije Ranko Rajović, dugogodišnji predsjednik Mensina svjetskog Odbora za darovitu djecu i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja. Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek poželjela je dobrodošlicu dr. Rajoviću i pozdravila okupljene odgajatelje, nastavnike i stručne suradnike.
– Materijalni uvjeti i opremljene učionice su bitne za rad s darovitom djecom, no on nikako nije moguć bez snažnih i kompetentnih odgojno – obrazovnih djelatnika te stoga i mi u Krapinsko – zagorskoj županiji smatramo da je najvažnije stalno jačati vaše kapacitete – istaknula je zamjenica župana.
Sve prisutne pozdravila je i ravnateljica OŠ Oroslavje Sanja Šakoronja te gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, koji je istaknuo važnost obrazovanja za lokalnu zajednicu i podsjetio kako je po izdvajanju za stipendije, Oroslavje među prvih deset gradova u Hrvatskoj. Predsjednica radne skupine za podršku darovitim učenicima “Futura”, Vesna Tomorad, u svom je obraćanju podsjetila na glavne aktivnosti radne skupine i istaknula uspješnu suradnju s KZŽ, koja omogućuje realizaciju ideja osmišljenih unutar radne skupine. Stručni skup je organizirala “Futura”, u suradnji s KZŽ, OŠ Oroslavje i gradom Oroslavje. U popratnom su programu nastupili učenici iz OŠ Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba