OBILJEŽENO 10 GODINA GFUK-a

Festival je dosad posjetilo gotovo 48 tisuća posjetitelja, a kruna rada je predstava u vlastitoj produkciji

Objavljeno: 28.02.2017. Jelena Jazbec

U krapinskoj Festivalskoj dvorani održana je svečana skupština povodom obilježavanja 10 godina Glumačkog festivala u Krapini, u sklopu koje su dodijeljene zahvalnice svima koji su doprinijeli organizaciji dosadašnjih festivala.
U proteklih deset godina, u Krapini je gostovalo 68 predstava, a bilo je i 89 gostovanja po drugim zagorskim općinama i gradovima. Festival je u Krapini i diljem Zagorja posjetilo 47.910 posjetitelja, a održane su i četiri promocije knjiga.
Kruna desetogodišnjeg rada je prva predstava u produkciji kulturne udruge GFUK, “Nikad nije prekasno”, u kojoj igraju Sanja Marin i Zijad Gračić, a djelo je Ladislava Prežigala. U priči o dvoje beskućnika koji na klupi u parku opisuju stanje u kojem su se bez svoje krivice zatekli, društvenu nepravdu te karakternu rugobu svojih bivših ljubavnika, te podižu jedno drugog s dna na koje su pali, uživala je i krapinska publika, odmah po završetku svečane skupštine, a potom je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održan i domjenak za sve posjetitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba