IZBOR “VOLONTERA GODINE”

“Radi se o jedinstvenom načinu da ovim skromnim ljudima izreknemo jedno veliko hvala”

Objavljeno: 28.02.2017. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorska županija danas će objaviti Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu županijskih priznanja za “Volontera/volonterku godine” i “Volontersku akciju godine”. Tim povodom, u prostorijama Županije održana je konferencija za medije.

Nova kategorija

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako izbor naj volontera, odnosno, volonterke godine, pokreće po drugi puta Županija, u suradnji s Volonterskim centrom VolontirAJMO. Javni poziv raspisuje se danas, a ove je godine uvedena i jedna novost – birat će se i volonterska akcija godine. I ove godine, naj volonteri biraju se u dvije kategorije – od 15 do 30 godina te 30+ godina. Prijavitelji mogu biti korisnici volontiranja, ali i organizatori volontiranja, a Javni poziv bit će otvoren do 28. ožujka. Svi potrebni obrasci dostupni su na županijskoj internetskoj stranici, prijavu je moguće uputiti elektronskim putem, osobno, ili putem pošte. U prvom krugu, Povjerenstvo će odlučivati o prijavljenim kandidatima i akcijama i napraviti uži izbor, do 5. travnja, a građani će potom, do 15. travnja, putem elektronskog glasovanja, odabrati najvolontera/najvolonterku i volontersku akciju godine.
Nikolina Bertol iz Mreže udruga Zagor, koja provodi projekt Volonterski centar VolontirAJMO, izrazila je zadovoljstvo uvođenjem nove kategorije u ovogodišnji izbor.
– Drago nam je što ove godine imamo novu kategoriju, koja će doprinijeti vidljivosti organizacija koje se na lokalnoj, ali i na regionalnoj razini bave razvojem volonterstva i organiziranjem volonterskih aktivnosti – istaknula je.

Sve više mladih

Na konferenciji je bila i Sandra Benčić, koja je prošle godine dobila županijsko priznanje za svoj volonterski rad.
– Bila sam jako sretna kada sam dobila priznanje i drago mi je što će netko drugi ove godine biti na mom mjestu, što postoji sve više i više volontera i što se sve više i više mladih uključuje u volontiranje – rekla je.
Obratio se i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Najmanje što možemo napraviti jest da raspišemo taj natječaj i skrenemo pozornost na potrebu volontiranja, te s druge strane, da ovim skromnim ljudima na ovaj način izreknemo jedno veliko hvala – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba