TZ Donje i Gornje Stubice

Broj dolazaka povećan za 27 posto, a broj noćenja za 22 posto

Objavljeno: 29.12.2016. mladenmandic

Na Skupštini Turističke zajednice za područja Donja Stubica i Gornja Stubica, donesen je Plan rada za 2017. godinu. Uz sve manifestacije koje su se održavale u 2016. i ranijih godina, poput Seljačke bune, Susreta za Rudija, Sajam cvijeća, Ljeta u dvorcu Oršić, Gupčeve kestenijade i drugih, u 2017. godini bit će organizirane i neke nove.

“Okusi i mirisi jeseni”

Od njih je direktorica Turističke zajednice Kornelija Vnučec izdvojila manifestaciju “Okusi i mirisi jeseni Gupčevog kraja” u sklopu koje će biti obilježeno i Martinje. Od projekata u sljedećoj godini, izdvojeno je uređenje četiri vidikovca, postavljanje interpretacijskih ploča u sklopu projekta “Putevima baštine Gupčevog kraja”, a u planu je i nadogradnja postojećih fitness parkova te preseljenje paviljona u Hrvatski vrt perunika. Sve će to, nadaju se u Turističkoj zajednici, doprinijeti većem broju turista. Inače, do 30. studenog na području TZ evidentirano je 13.205 dolazaka, od toga 10.204 dolazaka domaćih gostiju i 3001 dolazaka stranih gostiju.

Sve više stranaca

Ukupni broj dolazaka povećan je za 27 posto u odnosu na isto razdoblje u 2015. godinu. Broj dolazaka domaćih turista povećao se za 21 posto, a stranih za 54 posto. Povećan je i broj noćenja turista i to za 22 posto s time da je broj noćenja domaćih turista povećan za 15 posto, a stranih za 49 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba