Inicijativa udruga i sindikata:

Tražimo objavljivanje “Gazde” na javnoj televiziji

Objavljeno: 27.12.2016. mladenmandic

Inicijativa udruga i sindikata “Gazdu na HRT”, od Programskog vijeća i v. d. glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, zatražilo je prikazivanje dokumentarnog filma “Gazda” na HRT-u.

– Obraćamo vam se sa zahtjevom za što skorije uvrštavanje dokumentarnog filma “Gazda” redatelja Darija Juričana u program javne televizije. Dokumentarni film “Gazda” kvalitetno i zanimljivo istražuje društvene i političke procese tranzicije i privatizacije te poslovanje najveće hrvatske korporacije. Budući da ti procesi i danas snažno utječu na živote i sudbine građanki i građana Hrvatske, ovaj film predstavlja iznimno važan dokument čije je prikazivanje nedvojbeno u javnom interesu.

Deset tisuća ljudi

Iako su vodeći filmski distributeri i vlasnici najvećeg broja kinodvorana u Hrvatskoj odbili prikazati film, u programima nezavisnih kina, dosad ga je pogledalo već više od deset tisuća gledatelja, što je dokaz iznimnog interesa građana. Stoga smatramo kako je obaveza javne televizije prikazati film u terminu koji će omogućiti da bude vidljiv najširoj javnosti u Hrvatskoj, sukladno pravilima HRT-a – piše u priopćenju.

“Gazda” i u Beogradu

Autor filma Dario Juričan rekao nam je kako će ustrajati na tome da film bude prikazan na javnoj televiziji.
– Nakon što je film dosad u Hrvatskoj pogledalo više od deset tisuća ljudi, 19. siječnja, imamo premijerno prikazivanje u Domu omladine u Beogradu, a nakon toga nadamo se i prikazivanju filma u Ljubljani te u Sarajevu – najavio je Juričan. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba