CESTOGRADNJA U ZAGORJU

Na županijskim cestama 26 kilometra novog asfalta, od toga 1,6 km na dionici od Klenica do Bežanca

Objavljeno: 26.12.2016. Alen Brodar

 

Ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Željko Vincelj, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i župan Željko Kolar obišli su u petak dionicu od 1,6 kilometara ceste od Klenice do Bežanca, koja je nedavno asfaltirana u sklopu velikog investicijskog ciklusa ŽUC-a KZŽ, ukupne planirane vrijednosti od 20 milijuna kuna. Taj je zahvat bio vrijedan 500.000 kuna.

Završili 26 od 45 km

– Dosadašnji izvedeni radovi vrijedni su oko 10 i pol milijuna kuna. Dva mjeseca nakon početka svakodnevnog asfaltiranja završili smo 26 od planiranih 45 kilometra cesta te sam uvjeren da će se cijeli ciklus dovršiti i prije 30. lipnja iduće godine, što je dogovoreni rok za završetak radova – poručio je ravnatelj ŽUC-a Željko Vincelj.
Gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj izrazio je zadovoljstvo ovim asfaltiranjem i značajnim napretkom u stanju cestovne infrastrukture na području Pregrade koja ima najveću mrežu cesta u Krapinsko-zagorskoj županiji.
– Od 260 kilometara nerazvrstanih cesta na području Pregrade, bilo je asfaltiranih samo 90 kilometara te smo stoga i mi ušli u veliki investicijski ciklus te asfaltirali 7,5 kilometara cesta, vrijednosti 2,1 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Vešligaj, dok je župan Kolar dodao da je sav novac ŽUC-a raspodijeljen na redovno održavanje, zimsku službu i sanaciju brojnih klizišta.

Smanjenje broja nesreća

– Zbog sigurnost prometa morali smo kreditnom linijom ući u ovaj investicijski ciklus koji će pridonijeti smanjivanju broja prometnih nesreća i većom sigurnosti djece te svih ostalih koji se služe našim cestama – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba