Centar za mlade KZŽ

Održana konferencija “Mladi, alkohol i vožnja”

Objavljeno: 15.12.2016. mladenmandic

U Centru za mlade Krapinsko – zagorske županije u Zaboku, održana je konferencija “Mladi, alkohol i vožnja”, u okviru projekta “Bez promila”. Zamjenica zagorskog župana Jasna Petek je na uvodnom dijelu konferencije istaknula kako su mnogi preventivni programi Krapinsko – zagorske županije usmjereni na suzbijanje problema vezanih uz alkoholizam i ukazivanje mladim ljudima na različite zanimljive i zabavne načine na koje mogu provesti svoje slobodno vrijeme.

Stavovi mladih

Voditeljica projekta Nikolina Bertol istaknula je kako će se kroz rasprave sudionika po temama “Kako prevenirati konzumaciju alkohola kod mladih”, “Prometna kultura pješaka” te “Alkohol i vožnja”, pozitivno utjecati na okupljene mlade te pokušati prikupiti podatke o navikama, ponašanjima i stavovima mladih vezanim uz izlaske i konzumaciju alkohola, vožnju u alkoholiziranom stanju, podučiti ih prometnoj kulturi, te im uputiti prijedloge i upoznati ih s mogućnostima preventivnog djelovanja konzumacije alkohola kod mladih.

“Bez promila”

Ivana Radanović, predsjednica Mreže udruga Zagor, sve prisutne je upoznala s projektom “Bez promila”, koji Mreža udruga Zagor provodi u partnerstvu s Krapinsko – zagorskom županijom, PU krapinsko – zagorskom i Udrugom Regenerator. Projekt je sa 130.907 kuna financiran od strane Ministarstva unutarnjih poslova kroz provedbu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Gosti na konferenciji bili su predstavnici Odbora za sigurnost cestovnog prometa PU krapinsko – zagorske i Društva psihologa Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba