VIDEO GAŠENJA AUTOMOBILA

Zvonko Javorić: Gaseći požar, jedva sam izbjegao nalet vozila, da je bar netko stao i upalio sva četiri žmigavca

Objavljeno: 14.12.2016. mladenmandic

U vezi s jučerašnjim požarom osobnog automobila u Druškovcu Humskom u 6.15 sati, gdje je došlo do samozapaljenja osobnog automobila tijekom vožnje i to uslijed neispravnih električnih instalacija, a pri čemu je vozilo 55-godišnjaka u potpunosti izgorjelo, javio nam se poznati zagorski autoprijevoznik Zvonko Javorić na čijem je parkiralištu i gorio spomenuti osobni automobil Peugeot.

100 kilograma praha

– Požar nisu gasili djelatnici poduzeća Javorić, nego mi vlasnici – ja , supruga Ankica, brat Gordan i susjed Zvonko Sveček. Pri gašenju ispraznili smo 12 vatrogasnih aparata od 6 i 9 kilograma sto ukupno iznosi oko 100 kilograma praha za gašenje. Na kraju, kad smo uspjeli požar gotovo ugasiti, a ostali smo bez praha, procijenili smo da požar ugasimo do kraja s vodom sto smo i učinili te smo ipak uspjeli ugasiti požar – rekao nam je Zvonko Javorić dodavši kako su vatrogasci došli samo na “blagoslov” utrošivši tek 15-ak litara vode, iako se s vodom nije ni smjelo gasiti.
Zvonko nam je rekao da je u međuvremenu pozvao Hitnu pomoć jer je vozaču osobnog automobila bilo izuzetno lose.
– Postojala je i velika opasnost da se zapale drugi automobili i kamioni, pa i obiteljska kuća, jer je vozač, vozeći se iz Huma na Sutli prema Pregradi, stao s gorućim automobilom svega dva do tri metra od automobila i kamiona. Da su oni počeli gorjeti, tada bi šteta bila višemilijunska. Najviše me boli što mnogi vozači koji su se ujutro vraćali iz noćne smjene iz Huma na Sutli nisu stali, već sam se i s njima morao boriti po cesti da me ne pregaze. Ugrozili su mi život, jer u vatru nisam samo tako mogao skočiti, tako da sam jedva izbjegao nalet. Bilo bi nam puno lakše, svima koji smo gasili, da je koji auto samo stao i dao sva četiri žmigavca da nas zaštiti. Nažalost, nitko nije stao – rekao nam je Zvonko Javorić.

Zahvala vatrogascima

Iskoristio je i priliku da se zahvali vatrogascima DVD-a Druškovec koji su osjetili potrebu da im se oduže, te da im ponovo napune vatrogasne aparate, jer cijena novog punjenja svih 12 vatrogasnih aparata s prahom je veće od tri tisuće kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba