Tradicionalna utrka

“Krapinski cener i polucener“ okupio 460 trkačica i trkača

Objavljeno: 11.12.2016. Jelena Jazbec

Oko 460 trkačica i trkača sudjelovalo je jučer na trećem “Krapinskom ceneru“, poznatoj utrci na 10 tisuća metara, u sklopu koje se održava i “Krapinski polucener“, utrka na pet tisuća metara. Trkači su krenuli iz Ulice Matije Gupca, na sjever, do Wohlovog mosta, potom u Strahinje Krapinsko, Podgoru Krapinsku, te su pokraj Športskog centra Zagorec došli na atletsku stazu, po kojoj su trčali jedan krug, oko igrališta NK Zagorec, i onda se vratili do Wohlovog mosta, te skrenuli na školski putić kod OŠ Augusta Cesarca. Po tom putu trčali su do Ulice D. G. Krambergera, iz koje su ponovno skrenuli u Ulicu Matije Gupca i natrag do starta. Jedan takav krug je pet kilometara, a dva kruga su deset kilometara.

Muška i ženska kategorija

U utrci pet kilometara za muškarce prvo mjesto osvojio je Ante Ivković, drugo mjesto Nikola Škvorc i treće mjesto Martin Crnjaković. U ženskoj kategoriji, pobijedila je Maja Urban, drugo mjesto osvojila je Petra Jakopović i treće mjesto Jutta Eppich.

U muškoj konkurenciji utrke na 10 kilometara, treće mjesto pripalo je Fabiju Cruzu iz Portugala, drugo mjesto Blažu Car – Pavlic i prvo mjesto Nikoli Špoljaru.

U utrci 10 kilometara za žene, pobijedila je Sandra Bogdanović, a drugo i treće mjesto pripalo je Zorici Cvanciger i Nataliji Mašera.

Popratni sadržaj

Publika je uživala u bogatom popratnom sadržaju. Program je vodio poznati voditelj Davor Dretar Drele, koji, unatoč najavi, nije trčao “Polucener“, zbog zdravstvenih razloga, a nastupio je Gradski puhački orkestar Krapina i grupa Trnje.

– Iznimno smo zadovoljni utrkom. Vatrogasci i policija napravili su izniman posao. Ljudi na balkonima navijali su za naše trkače, a jako smo ponosni i na naše volontere, koji su ove godine pomogli klubu u najvećem broju do sada. Vrijeme je poslužilo, tako da natjecatelji mogu uživati u trčanju, te uz podršku voditelja Davora Dretara Drelea uživaju u Krapini – rekao nam je Romano Krstić, tajnik Trkačkog kluba “Maraton”, glavnog organizatora utrke.

Foto: Silvija Tretinjak

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba