Godišnjica smrti Franje Tuđmana

Miroslav Tuđman: Možemo biti zadovoljni što je politika “detuđmanizacije” daleko iza nas

Objavljeno: 10.12.2016. mladenmandic

Uz 17. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, danas su u Velikom Trgovišću, vijence položili i svijeće zapalili članovi državnog HDZ-a na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem i čelnici HDZ-a Krapinsko – zagorske županije koje je predvodio predsjednik Žarko Tušek. Na ovogodišnjem odavanju počasti dr. Franji Tuđmanu, u Velikom Trgovišću skupilo se najviše članova HDZ-a u posljednjih desetak godina.

Tri bivša premijera

Među ostalima, tu su uz nekoliko članova sadašnje Vlade bila i tri bivša premijera – Franjo Gregurić, Nikica Valentić i Zlatko Mateša. Nakon što je zapalio svijeću kraj Tuđmanove biste kraj njegove rodne kuće, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je kako je čelništvo HDZ-a danas došlo u Veliko Trgovišće kako bi zapalili svijeću čovjeku koji je sanjao slobodu, samostalnost i međunarodno priznatu i cjelovitu Hrvatsku koja je počivala na vladavini prava, europskim integracijama te koja je pridonosila i oblikovala politiku današnje suvremene Europe.
Sin Franje Tuđmana, Miroslav Tuđman, rekao je kako će vrijeme pokazati da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, posebice u politici prema Bosni i Hercegovini, bio u pravu, i u tom je poslijepodne govorio i na stručnom predavanju koje je nakon polaganje vijenaca, održano u Tuđmanovoj Spomen školi.

Temelji hrvatske države

– Možemo biti zadovoljni jer je nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, nakon akcije Oluje, postignut konsenzus u Hrvatskoj, te što se više ne dovode u pitanje temelji hrvatske države. Politika “detuđmanizacije” koja se u Hrvatskoj provodila nakon 2000. godine, sada je na sreću ostala daleko iza nas – rekao je dr. Miroslav Tuđman.

U Velikom Trgovišću danas su vijence položili i svijeće zapalili i predstavnici Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom, predstavnici općine Veliko Trgovišće te članovi zagorskih braniteljskih udruga. U Veliko Trgovišće počast prvom hrvatskom predsjedniku došli su odati i mnogi drugi koji su došli s osobnim automobilima, no organizirano su došle i grupe s nekoliko autobusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba