TOLUŠIĆEV IZBOR

Zdravko Tušek iz Bedekovčine novi v.d. ravnatelja Savjetodavne službe u poljoprivredi i šumarstvu

Objavljeno: 09.12.2016. Alen Brodar

Zdravka Tušeka iz Bedekovčine, Ministarstvo poljoprivrede imenovalo je vršiteljem dužnosti ravnatelja Savjetodavna službe u poljoprivredi i šumarstvu, čime su Zagorci dobili još jednog čovjeka na visokoj poziciji na nacionalnoj razini.

Edukacija i informiranje

Savjetodavna služba je zapravo prvi doticaj poljoprivrednika s poljoprivrednom politikom, pravilnicima, zakonima i poljoprivrednim mjerama, a bavi se edukacijom i informiranjem poljoprivrednika.
Naime, preko 95 posto zaposlenih u Savjetodavnoj službi je visokoobrazovano – ima velik broj magistara i doktora znanosti iz različitih područja koja pokrivaju sve grane poljoprivrede.
Služba je aktivni partner poljoprivrednim proizvođačima, obrtima, tvrtkama i svima koji posluju u domeni poljoprivredne proizvodnje. Trenutno broji preko 270 zaposlenih, a funkcionira kroz središnji ured u Zagrebu i stotinjak ureda diljem Hrvatske.

Vrhunac karijere

– Za mene osobno, nakon mog 15-godišnjeg radnog iskustva u Savjetodavnoj službi i Ministarstvu poljoprivrede na različitim vodećim funkcijama, moja referenca je akreditacija Agencije za plaćanje u poljoprivredi, a ovo dolazi kao vrhunac dosadašnje karijere. To je veliko priznanje aktualnog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, koji od mene očekuje da Savjetodavna služba ubuduće pomogne poljoprivrednicima da se lakše i kvalitetnije bore na tržištu, da dobivaju informacije koje su bitne za njihovu proizvodnju, a također da lakše i jednostavnije koriste sredstva iz EU fondova, koja su namijenjena baš poljoprivrednim proizvođačima – rekao nam je Zdravko Tušek, novoimenovani v. d. ravnatelja Savjetodavne službe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba