Europarlamentarka Biljana Borzan:

Vidjeti razdraganu djecu koja se raduju malim stvarima – to mi je najljepši dio posla

Objavljeno: 09.12.2016. Jelena Jazbec

Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, povodom nadolazećih blagdana, danas je posjetila Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Tom prilikom, zajedno s krapinsko – zagorskim županom Željkom Kolarom, darivala je prigodnim slatkim poklon – paketima polaznike Centra te djecu koja se trenutno nalaze na dječjem odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Puno srce

– Svaki europarlamentarac godišnje dobiva određena sredstva za promociju svoga rada. Neki parlamentarci taj novac koriste za organizaciju različitih konferencija, tiskanje različitih promotivnih materijala, a ja većinu novca koji dobijem, trošim na humanitarne djelatnosti ovog tipa i moram priznati da mi je to najljepši dio posla. Doći u ustanovu poput ove, vidjeti razdraganu djecu, koja se raduju ovakvim malim znakovima pažnje, zaista je čovjeku srce puno i odlazim uvijek s ovakvih događaja onako na rubu, između smijeha i plača – rekla je zastupnica Borzan, koja je od početka godine darivala pedijatrijske odjele s dječjim pidžamama i domove umirovljenika s potrošnim materijalom, poput plahti i ručnika, a često posjećuje i djecu s teškoćama u razvoju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Donacija može iznositi najviše 15 tisuća eura, a Borzan kaže kako uvijek nastoji taj iznos što pravednije rasporediti, da svatko dobije jednako. U paketima, kaže, uvijek se nalaze hrvatski proizvodi.

Društvena odgovornost

Župan Kolar rekao je kako je bio oduševljen kada mu se stranačka kolegica B. Borzan javila, istaknuvši kako bi rado darivala jednu zagorsku ustanovu za djecu.
– Mislim da je ovo pun pogodak. Bilo je dovoljno vidjeti samo smiješak na licu ove djece i to je sasvim dovoljno – rekao je.
Radost nije mogao sakriti ni ravnatelj Centra Antun Zupanc.
– Mislim da je ovo jedan od najboljih primjera društvene odgovornosti, gdje oni koji se trebaju brinuti o svima nama, pokazuju koliko su im bitna djeca. Danas je ovdje bilo 50-ak mališana, a ukupno će poklone dobiti 74-ero djece koji su korisnici Centra, te 23-oje djece koja su smještena na dječjem odjelu Specijalne bolnice – istaknuo je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba