Tradicionalno druženje vatrogasaca

Mogući zajednički projekti novcem iz EU fondova

Objavljeno: 05.12.2016. mladenmandic

U mjestu Cerovec pod Bočem kraj Rogaške Slatine, održan je tradicionalni zajednički sastanak i druženje predstavnika Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah i Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije. Na zajedničkoj sjednici predsjedništva i zapovjedništva obiju strana, bilo je govora o realizaciji zajedničkog programa rada u 2015. godini te je donesen Program rada i zajedničkog djelovanja u 2017. godini.

Povelja o bratimljenju

Sastanak je obilježio nastavak uspješne suradnje dviju zajednica. Prije četiri godine, u Rogaškoj Slatini potpisana je i Povelja o bratimljenju između Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i Vatrogasne zajednice krapinsko – zagorske županije, kao rezultat višegodišnje suradnje i bratimljenja brojnih vatrogasnih društava s jedne i druge strane Sutle. U ugodnoj atmosferi u gostionici Domačije – Jus, dogovoreni su oblici daljnje suradnje i zajedničko apliciranje programa prema Europskim fondovima.

Ostvareni kontakti

Kako ima razmišljanja o nekim projektima, koji bi bili prihvatljivi i za zajedničko financiranje, ostvareni su određeni kontakti s predsjednikom i zapovjednikom Gasilske sveze Šmarje pri Jelšah.
– Ako do zajedničkih programa dođe, sve će biti lakše realizirati jer DVD Bedekovčina i Brestovec Orehovički imaju već niz godina bratske odnose s PGD Šentvid pri Grobelnom, koji spada u ovu zajednicu – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina Željko Odak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba