Neobična krađa

Lovcima “Fazana” ukrali dva trofeja prepariranih divljih svinja

Objavljeno: 05.12.2016. mladenmandic

Neobična krađa dogodila se u Podgorju Bistričkom, članovima marijabistričkog Lovačkog društva “Fazan”. Naime, nepoznati počinitelj, ili više njih, nasilno su ušli u prostorije Lovačkog društva, iz kojih su sa zida prostorije ukrali dva trofeja prepariranih životinja. Tajnik Lovačkog društva “Fazan” Zlatko Topolovec rekao nam je kako se radi o krađi dvaju trofeja prepariranih divljih svinja – jedan trofej je preparirana divlja svinja s glavom, a drugi trofej samo glava divlje svinje.

Draga uspomena

– Ti trofeji su stari više od 20 godina i draga su nam uspomena od jednog lovca koji je danas već pokojni. Trofeji sami po sebi nemaju nikakvu vrijednost, možda nekoliko stotina kuna, no sentimentalno smo vezani uz te drage nam trofeje. Radi se vjerojatno o nekim “balavcima” koji su mislili “Bog zna kaj sad mi imamo u Lovačkom domu”. No, osim tanjura, žlica, vilica, noževa, rajngli i čaša te stolova i stolaca koje imamo kad organiziramo kakve veselice, ili se družimo poslije lova, nisu našli ništa vrjednijeg, pa su nam ukrali preparirane divlje svinje. No, pritom su nam napravili štetu od barem desetak tisuća kuna – otkriva.

Pajserom razvaljivali vrata

– Pajserom su razvaljivali protuprovalna vrata, oštetili fasadu i razbili tri prozora kroz koje su ušli u prostoriju. U toj prostoriji više nije bilo lovačkih trofeja, osim te dvije divlje svinje, a u drugu više nisu ulazili – ističe Topolovec, te dodaje kako im je ovo već peta provala i krađa u Lovačkom domu u zadnjih desetak godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba