GDCK Zabok

Održane kreativne radionice za kupnju hrane za socijalno najugroženije

Objavljeno: 02.12.2016. mladenmandic

U prostorima Gradskog društva Crvenog križa Zabok, održana je edukativno – kreativna radionica izrade božićnih ukrasa od prirodnih materijala – kukuruzovine, rafije, novinskog i krep papira i ostalih materijala. Voditeljice radionica bile su članice udruge “Sveta Marta” iz Zaboka, uz gostujuću članicu Editu Goluban iz Zagorske lige protiv raka “Zlatno srce”. Okupljeni na radionici mogli su sami napraviti prigodne darove za obitelj i prijatelje.

Previše plastike

– Previše je plastike oko nas i ljudima je to već dojadilo, pa se sve više traže ukrasi od prirodnih materijala, kojih ima svuda oko nas – istaknule su članice Udruge, kao i žene koje su se okupile na ovoj prvoj božićnoj radionici.
– Komušina od kukuruzovine izuzetno je lijep i zahvalan materijal za mnoge stvari, pa tako i za božićne ukrase. Volim raditi predmete od nje, a primijetila sam da se svima koji su ih vidjeli jako sviđaju – rekla je Slavica Šimag, koja je svoje znanje prenijela na sve sudionike. Tako su nastali anđeli, novorođeni Isus u jaslicama, Marija, Josip, borovi i mnogi drugi prigodni radovi.

Njegovanje tradicije

Ravnateljica klanječkog Crvenog križa Željka Vukić zahvalila je članicama Udruge sveta Marta na gostovanju, nadajući se daljnjoj suradnji, te je istaknula da ju raduje činjenica što na području grada Zaboka postoje udruge koje njeguju staru zagorsku tradiciju.
– Nakon nekoliko kreativnih radionica, dio nastalih radova ponudit će se građanima, a tako prikupljene donacije usmjerit će se prema socijalno ugroženim obiteljima kupnjom osnovnih prehrambenih namirnica – rekla je ravnateljica zabočkog Crvenog križa Željka Vukić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba