Projekt “Agroeduca”

U projektu vrijednom 2,5 milijuna kuna, osposobljeno 127 voćara, vinogradara – vinara, cvjećara i uzgajivača povrća

Objavljeno: 02.12.2016. mladenmandic

U Srednjoj školi Bedekovčina, održana je završna konferencija projekta “Agroeduca”. Ovom 2,5 milijuna vrijednom projektu nositelj je bila Gospodarska škola iz Čakovca, a partneri Srednja škola Bedekovčina i Prirodoslovna škola Karlovac. Projekt je bio namijenjen jačanju kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih i to poboljšanjem materijalnih uvjeta i edukacijom nastavnika. U sklopu projekta, izrađeni su novi standardi zanimanja i kvalifikacija, kao i modernizirani programi za osposobljavanje odraslih.

Tri županije

Ravnatelj Gospodarske škole iz Čakovca, nositeljice projekta, Vladimir Masten, istaknuo je učinak “Agroeduce” na škole, udruge i polaznike. Ujedno je ukratko opisao projekt koji se održavao u tri županije – Krapinsko – zagorskoj, Međimurskoj i Karlovačkoj, naveo početne ciljeve projekta i objasnio završnu realizaciju. Ravnateljica SŠ Bedekovčina Vera Hrvoj rekla je kako je u sklopu projekta osposobljeno 127 polaznika – 39 voćara, 27 vinogradara – vinara, 19 cvjećara – aranžera, 11 uzgajivača cvijeća u zatvorenom i otvorenom prostoru i 31 uzgajivač povrća u zatvorenim i otvorenim prostorima. Polaznici su također položili i izobrazbu o sigurnoj upotrebi pesticida.

Novi namještaj i oprema

Koordinatorica projekta u školi, Mirjana Hudi – Vlahek, istaknula je prednosti projekta za školu. Rekla je kako je nabavljen novi učionički namještaj i informatička oprema, repromaterijal za provođenje praktične nastave, uređen je okoliš školskog podruma i zasađen suvremeni voćnjak sa stotinjak sadnica trešanja na školskoj ekonomiji.
Nazočnima su se na završnoj konferenciji projekta obratili i načelnik Bedekovčine Darko Ban i zamjenik župana Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek. Oni su se zahvalili Srednjoj školi Bedekovčina na trudu i angažmanu u provedbi ovog projekta te istaknuli njegovu važnost za lokalnu zajednicu. Na kraju su podijeljene i potvrde o stručnom osposobljavanju svim sudionicima projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba