U sklopu međunarodnog projekta

Krapinski pračovjek predstavljen u Kneževini Monaco

Objavljeno: 29.11.2016. mladenmandic

U sklopu međunarodnog projekta “Potpora za pedagoške, muzeografske i istraživačke djelatnosti Muzeja krapinskih neandertalaca”, djelatnici Muzeja krapinskih neandertalaca boravili su u Monte Carlu, u Muzeju za pretpovijesnu antropologiju. U projektu koji traje tri godine, Vlada Kneževine Monaco financirala je edukativne programe, muzeografske i istraživačke djelatnosti Muzeja krapinskih neandertalaca.

Postavljena izložba

U Muzeju za pretpovijesnu antropologiju, postavljena je izložba “Život i kultura neandertalskog čovjeka”, autorice Vlaste Krklec, te su održane tri edukativne radionice – “Izrada geološkog stupa”, “Izrada odjeće krapinskog pračovjeka” i “Modeliranje u glini na temu pretpovijesti”. Djelatnici krapinskog muzeja, Vlasta Krklec – muzejska savjetnica, Jurica Sabol – kustos pripravnik i Siniša Laginja – viši muzejski tehničar, prezentirali su djeci osnovnih škola edukativne programe, te ih pobliže upoznali sa životnim navikama krapinskih neandertalaca. U Odjelu za međunarodne odnose Kneževnine Monaco, prezentirani su i rezultati projekta, te je dogovorena buduća suradnja spomenutih muzeja.

Grimaldijeve špilje

Tijekom boravka u Monacu, krapinski muzealci obišli su važno arheološko nalazište Grimaldijevih špilja paleolitičke starosti, važne zbog ritualnih ukopa, čija se replika groba nalazi unutar stalnog postava Muzeja krapinskih neandertalaca. Posjetili su i Regionalni Muzej za pretpovijest u Mentonu i Terra Amata muzej u Nici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba