Izložba “Volim svoju županiju”

Pohvaljeno i nagrađeno 20 radova, među njima i dva zagorska

Objavljeno: 21.11.2016. mladenmandic

U Velikoj galeriji Grada Zaboka, otvorena je izložba fotografija pristiglih na natječaj Hrvatske zajednice županija “Volim svoju županiju”. Natječaj je bio pokrenut s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. Pristiglo je više od 650 fotografija autora iz cijele Hrvatske, a stručni ocjenjivački sud donio je odluku o pohvaljivanju i nagrađivanju njih 20. Izložbu je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

“Bajka na dlanu”

– Gledajući ove fotografije, dolazi se do zaključka da je Hrvatska prekrasna zemlja, da svaka županija ima svoju ljepotu, čar i dušu, te da je teško na svijetu naći zemlju koja nudi na tako malom prostoru toliku raznolikost. Veseli me što su u jakoj konkurenciji u uži izbor ušle i dvije fotografije iz Krapinsko – zagorske županije. Ideju o organiziranju foto natječaja Hrvatska zajednica županija dobila je od Krapinsko – zagorske županije, koja već tri godine provodi foto natječaj “Zagorje, bajka na dlanu”, čije će proglašenje pobjednika biti početkom prosinca u Stubičkim Toplicama, u hotelu “Matija Gubec” – rekao je župan Kolar.

Peto mjesto

Inače, iz Krapinsko – zagorske županije Branka Mašić osvojila je peto mjesto, dok je Branko Balaško bio među pohvaljenim autorima natječaja. U glazbenom dijelu programa nastupio je Nikola Vranić iz Zaboka, poznatiji kao J. R. August, kojeg je popularni britanski rock bend Coldplay uvrstio na svoju top listu najtalentiranijih mladih glazbenika današnjice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba