Priznanje za zagorske tvrtke

Kostel promet i OMCO Croatia nagrađeni za proizvodnu investiciju i doprinos izvozu

Objavljeno: 17.11.2016. mladenmandic

Zagorske tvrtke Kostel promet i Omco Croatia proglašene su najboljima u svojim kategorijama među poduzećima iz cijele Hrvatske, na svečanoj dodjela nagrada Lider invest 2016. godine, koja je održana u Hotelu Westin u Zagrebu. Kostel prometu je dodijeljena nagrada “100 posto Lider invest”, za najbolju malu proizvodnu investiciju, a OMCO Croatia osvojio je posebno priznanje za doprinos izvozu, Export Lider invest.

Zagorci na vrhu

Ovim je nagradama zagorskim poduzećima još jednom odano priznanje za njihov kvalitetan rad i dugogodišnje investicije, što ih je i dovelo do vrha među tvrtkama iz njihovog segmenta poslovanja u Hrvatskoj. Dvije nagrađene tvrtke iz Krapinsko – zagorske županije čine čak petinu nagrađenih na ovoj dodjeli priznanja u cijeloj Hrvatskoj.
Inače, Kostel promet je obiteljska tvrtka osnovana 2001. godine. Bavi se šivanjem navlaka naslona za glavu, koji se ugrađuju u poznate marke automobila. Tvrtka je nagrađena za investiciju otvaranja izdvojenog pogona u Poznanovcu, vrijednu 2,5 milijuna kuna.

Čestitao i župan

Omco Croatia je proizvođač alata u staklarskoj industriji, koji 97 posto svojih proizvoda izvozi na tržišta svih kontinenata. Priznanje je osvojio za investiciju povećanja proizvodnih kapaciteta, izgradnjom proizvodno – poslovnog objekta, nabavom suvremenih CNC strojeva za obradu metala i automatizacijom proizvodnog procesa, ukupne vrijednosti 236 milijuna kuna. Nagrađenim zagorskim tvrtkama čestitao je i zagorski župan Željko Kolar, koji je s predstavnicima dviju tvrtki bio i na dodjeli nagrada u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba