Nova turistička zajednica

Povezat će se pet općina i gradova koji na karti Zagorja tvore oblik srca

Objavljeno: 14.11.2016. Jelena Jazbec

U Krapinskim Toplicama danas je potpisan Sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove turističke zajednice područja, pod nazivom “Srce Zagorja”. Udružit će se gradovi Zabok i Pregrada te općine Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Bedekovčina.

Jedinstveni proizvod

– Postoji mnogo područja na kojima se želimo povezivati. Mislimo da je bolje sredstva, znanje, ideje koncentrirati, i da ćemo biti efikasniji prilikom prijavljivanja na natječaje – rekao je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.
Osim njega, Sporazum su potpisali gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, i načelnik Bedekovčine Darko Ban. Potpisnici Sporazuma slažu se kako će se osnivanjem turističke zajednice omogućiti jačanje postojećih te stvaranje novih turističkih projekata i programa. Cilj osnivanja zajednice je kreiranje jedinstvenog turističkog proizvoda temeljenog na zajedničkoj tradiciji i geografskoj povezanosti pet općina i gradova, koje na geografskoj karti Hrvatskog zagorja tvore oblik srca, kao i progresivniji razvoj destinacije “Srce Zagorja”.

Sjedište – Krapinske Toplice

Sjedište Turističke zajednice bit će u Krapinskim Toplicama, a prvi mandat predsjednika obnašat će načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.
– Dogovorili smo se da sjedište bude tamo gdje postoji koncentracija smještajnih kapaciteta i već određena infrastruktura – istaknuo je Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba