Brestovec Orehovički

“Djecu se nastoji osnažiti za odgovoran i održivi razvoj sela”

Objavljeno: 08.11.2016. Jelena Jazbec

U Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom obilježen je Svjetski dan znanosti za mir i održivi razvoj, u sklopu kojeg su predstavljena četiri nova projekta ove škole. Radi se o projektima “Pačja škola – patke u dvorišta vratimo, a ‘flakserice’ i otrove izbacimo!”, koji škola provodi u suradnji sa Zakladom Adris, zatim “3E škola pod oblacima”, u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom, “Internet of Things”, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih te “Poduzetničko gnijezdo 2.0”, u suradnji s Regionalnim centrom za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe. Projektima se djecu nastoji osnažiti za odgovoran i održivi razvoj sela korištenjem suvremenih resursa.

Godina poduzetništva

Svečanosti su prisustvovali načelnik Bedekovčine Darko Ban, ravnateljica Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe Efka Heder, direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar te predstavnici brojnih drugih partnera s kojima brestovečka škola surađuje. Goste je na samom početku pozdravio ravnatelj škole Zdenko Kobeščak.
– Ovo obilježavanje predstavlja “točku na i” četiri projekta koje provodimo u svijetlu inicijativa da 2017. godina bude godina poduzetništva. Želimo da naša škola postane svjetionik tih inicijativa te da djeca zapravo budu nositelji promjene mentaliteta u lokalnoj zajednici – rekao je ravnatelj Kobeščak.

Kurikularna reforma

Prisutnima se obratila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Svjedočimo vašim sjajnim projektima i zaista smo ponosni na ovakvu osnovnu školu koju imamo u našoj županiji. Vaš je rad putokaz i smjer kud treba ići kurikularna reforma, koja se zapravo već događa ovdje u Brestovcu – poručila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba